Naftas cenas piedzīvo samazinājumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Naftas cenas pasaules tirgū pirmdien piedzīvojušas kritumu pēc piektdien reģistrētā straujā pieauguma, ko galvenokārt izraisīja labāki par prognozētiem ASV nodarbinātības dati.

Tirdzniecības sesijas vidū Londonas «Brent» jēlnaftas cena septembra piegādēm samazinājās par 0,88 dolāriem un veidoja 108,06 dolārus (62,35 latus) par barelu.

Savukārt ASV vieglās jēlnaftas «West Texas Intermediate» (WTI) cena sarukusi par 0,42 dolāriem - līdz 90,98 dolāriem (52,49 latiem) par barelu.

Naftas cenu kritums galvenokārt tiek skaidrots ar investoru vēlmi gūt peļņu no piektdien piedzīvotā straujā pieauguma.

WTI cena piektdien palielinājās par vairāk nekā četriem dolāriem un pārsniedza 91 dolāru (52,5 latus) par barelu, bet «Brent» jēlnaftas cena pieauga par vairāk nekā trīs dolāriem, pietuvojoties 109 dolāru (62,89 latu) par barelu atzīmei.

ASV Nodarbinātības ministrija piektdien paziņoja, ka valsts ekonomikā šā gada jūlijā radīti 163 000 jaunu darba vietu, pārsniedzot analītiķu prognozētos 100 000.

Lai arī bezdarbs ASV pagājušajā mēnesī palielinājies par 0,1 procentpunktu un sasniedzis 8,3%, investori jaunākos nodarbinātības datus uztvēruši pozitīvi, uzskatot, ka tie norāda uz Savienoto Valstu ekonomikas dzīvīgumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu