Bičevskis: Šogad nebūtu izdevīgākais laiks «Citadeles» pārdošanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šā gada rudens nebūs pats izdevīgākais laiks «Citadele bankas» pārdošanai, uzskata Latvijas komercbanku asociācijas prezidents Mārtiņš Bičevskis.

Kā ziņots, valdība novembrī plāno izvērtēt «Citadele bankas» pārdošanas procesu.

Bičevskis intervijā telekompānijas LNT raidījumam «900 sekundes» šorīt skaidroja, ka situācija finanšu tirgos joprojām ir nervoza, un investori ir piesardzīgi, tādēļ piedāvātā cena nebūs pati izdevīgākā.

Viņaprāt, valdība jau šogad var vērtēt iespēju pārdot tikai nelielu bankas akciju daļu, lai piesaistītu papildus kapitālu. Iespējams, bankas akcijas varētu tikt piedāvātas biržā.

Jau vēstīts, ka izvērtējumu par bankas pārdošanas procesa atsākšanu sagatavos Privatizācijas aģentūra sadarbībā ar piesaistīto starptautisko finanšu konsultantu «Nomura International plc».

Patlaban 75% mīnus vienas «Citadele bankas» akcijas īpašniece ir Privatizācijas aģentūra, bet 25% un viena akcija pieder Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai.

2008.gada 8.novembrī valsts nolēma glābt finanšu grūtībās nonākušo «Parex banku» un par diviem latiem no tās lielākajiem akcionāriem un vadītājiem Valērija Kargina un Viktora Krasovicka iegādājās bankas kontrolpaketi. Vēlāk banka tika sadalīta, no tās atdalot vērtīgos aktīvus un izveidojot «Citadele banku».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu