Pļaviņš/Šmēdiņš zaudē brazīliešiem, spēlēs par olimpisko bronzu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Londonas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīra pusfinālā šovakar neveiksmi piedzīvoja Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš.

Ar 17. numuru izliktais Latvijas duets ar 0-2 (15:21 un 20:22) zaudēja Brazīlijas pārim Elisonam Čeruti/Emanuelam Regu, kuri olimpiskajā turnīrā izlikti ar 1. numuru.

Mačs iesākās līdzīgā cīņā, tomēr, pateicoties Elisona blokam, brazīlieši ieguva nelielu pārsvaru (4:2). Seta vidū Latvijas duets pieļāva vairākas kļūdas pēc kārtas un nonāca zaudētājos ar 6:11. Pēc pieprasīta pārtraukuma latviešiem izdevās nedaudz samazināt rezultāta starpību, tomēr seta turpinājumā Brazīlijas duets liedza Pļaviņam/Šmēdiņam apdraudēt favorītu uzvaru.

Otrā seta sākumā Latvijas pāris bija tuvu tam, lai paceltu pāris bumbas, bet tas neizdevās un pēc pašu kļūdām latvieši nonāca zaudētājos ar 5:9. Pļaviņš/Šmēdiņš nepadevās un ātri vien panāca neizšķirtu 10:10, taču nākamos piecus punktus pēc kārtas guva Elisons/Emanuels (10:15). Neskatoties uz šo pavērsienu, Pļaviņš/Šmēdiņš prata pietuvoties līdz 17:18, bet pēc Šmēdiņa bloka panākt arī 19:19 un 20:20, tomēr brazīlieši uzvaru nosargāja.

Otrs pusfināls sāksies plkst. 1.00 naktī uz trešdienu, un tajā savā starpā tiksies vācieši Jūliuss Brinks/Jonass Rekermans (3.) un nīderlandieši Rihards Šuils/Reinders Numerdors (5.).

Spēle par bronzas medaļām ceturtdien sāksies plkst. 21.00, bet finālmačs sāksies plkst. 23.00.

Atgādinām, ka Pļaviņš/Šmēdiņš izcīnīja trīs uzvaras apakšgrupu posmā, bet pēc tam svinēja panākumus arī astotdaļfinālā un ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu