Piešķir piecus miljonus, lai pētītu pēcnāves dzīvi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/tico_josefco/

Kalifornijas Universitātes filozofijas profesoram piešķirta piecu miljonu dolāru (2,9 miljonu latu) stipendija, lai viņš trīs gadus pētītu pēcnāves dzīvi.

Dāsno stipendiju profesoram Džonam Mārtinam Fišeram piešķīris Džona Templtona fonds.

Universitātes mājaslapā teikts, ka «nepastāv visaptverošs un precīzs zinātnisks pētījums, kas apkopo ziņojumus par pirmsnāves un cita veida pieredzi vai to, kā ticība nemirstībai iespaido cilvēku rīcību». Tiks pētīti dažādi fenomeni, piemēram, paradīze, elle, šķīstītava un karma.

Stipendija ir viena no lielākajām, kas piešķirta individuālam Kolumbijas Universitātes pētniekam.

«Mēs rūpīgi dokumentēsim ziņojumus par pirmsnāves pieredzi un citiem fenomeniem, cenšoties izsvērt, vai tie dod ieskatu pēcnāves dzīvē, vai arī tās ir bioloģiski radītas ilūzijas,» teikts Fišera paziņojumā. «Mūsu pieeja būs nelokāmi zinātniska un precīza. Mēs netērēsim naudu, pētot ziņojumus par citplanētiešu nolaupīšanām.»

Pētījums nodēvēts par «The Immortality Project» («Nemirstības projekts»).

«Pastāv liela interese par pirmsnāves pieredzi. Mēs varētu to rūpīgi sašķirot un pētīt, vai redzamas kādas sakarības,» ierosināja Fišers. «Mēs labprāt pētītu attiecības starp uzskatiem par pēcnāves dzīvi un uzvedību - morālo rīcību un noziedzības līmeni.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu