Foto: Edijs Pālens/LETA

Lielākā daļa jeb 83% Latvijas iedzīvotāju domā, ka dzīves kvalitāte mūsu valstī ir sliktāka nekā vidēji Eiropas Savienībā (ES), liecina jaunākā Eiropas Komisijas (EK) socioloģisko pētījumu centra «Eurobarometer» pavasara aptauja.

Tikai 13% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka dzīves kvalitāte Latvijā ir nedaudz labāka nekā vidēji ES. Vienlaikus neviens respondents nepauž viedokli, ka dzīves kvalitāte mūsu valstī būtu daudz labāka nekā vidēji bloka dalībvalstīs. 44% domā, ka dzīves kvalitāte Latvijā ir nedaudz sliktāka, bet 39% ir pārliecināti, ka daudz sliktāka.

Līdzīgu viedokli pauž arī Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāji. Lietuvā 8% domā, ka dzīves kvalitāte viņu valstī ir augstāka nekā vidēji ES, bet Igaunijā šādu viedokli pauž 18% respondentu.

Daudz optimistiskāki par dzīves kvalitātes priekšrocībām savā valstī ir Luksemburgas, Dānijas un Somijas iedzīvotāji, attiecīgi šādu viedokli paužot 93%, 92% un 91% gadījumu. Savukārt vispesimistiskākie par dzīves kvalitāti savā valstī ir bulgāri, no kuriem tikai 2% domā, ka dzīve viņu valstī ir mazliet labāka nekā vidēji ES.

Aptauja Latvijā veikta šā gada maijā. Tajā piedalījās 1007 respondenti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp