Ticējums: Lietains 7.augusts liecina par sniegiem bagātu ziemu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/ciccioit/

7.augusts ir viena no augusta nozīmīgajām laika vērojumu dienām, kad laika apstākļi pareģo rudeni un ziemu. 

Lietaina 7.augusta diena liecina, ka būs sniegaina ziema. Kāds laiks šajā dienā ir līdz pusdienām, tāds būs arī līdz Ziemassvētkiem, bet kāds pēc pusdienām - tāds pēc Ziemassvētkiem, liecina laika vērotāja Viļa Bukša mājaslapas informācija.

Arī turpmākajās augsta dienās pēc laika apstākļiem būs iespējams paredzēt laika apstākļus rudenī un ziemā. Ja ap 11.augustu ir miglaini rīti, tad augusta beigās jau gaidāmas pirmās salnas.

Kāds laiks 15.augustā, tāds solās būt arī septembris, savukārt to, kāds laiks būs oktobrī, rādīs 16.augusts. Ja 16.augustā vējains un auksts vējš, tad būs stipra ziema. Ja šajā dienā pūš dienvidu vējš, tad būs sniegaina, bet maiga ziema.

Kāds laiks 17.augustā - tāds būs novembris, bet, ja šajā dienā līst, tad līs visu nedēļu, savukārt decembra laika apstākļus varēs noteikt pēc 18.augustā piedzīvotajiem laika apstākļiem.

Ja 23.augustā ūdeņi ir klusi, tad būs mierīga ziema. Ja diena karsta vai stiprs lietus - būs garš un mitrs rudens, savukārt, ja 25.augusts ir lietains, tad atvasara būs īsa, taču silta un saulaina.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu