Brīdinās par remontiem pirms dzelzceļa pārbrauktuvēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Satiksmes drošības nolūkos turpmāk pirms dzelzceļa pārbrauktuvēm remontdarbu laikā uzstādīs papildus brīdinošu uzrakstu «Uzmanību! Pārbrauktuves signalizācija nedarbojas».

To paredz otrdien, 7.augustā, valdībā apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta noteikumos Nr. 392 «Dzelzceļa pārbrauktuvju un pārēju ierīkošanas, aprīkošanas, apkalpošanas un slēgšanas noteikumi.»

Jaunā regulējuma mērķis ir brīdināt transporta līdzekļa vadītājus par dzelzceļa pārbrauktuves gaismas signalizācijas nedarbošanos pārbrauktuvju remonta darbu laikā, lai pārbrauktuvi varētu šķērsot atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumu prasībām.

Turpmāk, remontējot nepasargājamu vai apsargājamu pārbrauktuvi, kur dežūrējošā apkalpe neatrodas pie pārbrauktuves, ja tiek traucēta luksoforu signalizācijas darbība, veiks vienu no šiem pasākumiem:

- luksoforu galviņas aizklās ar blīvu, necaurspīdīgu un neatstarojošu materiālu, abās pusēs pārbrauktuvei uzstādot 207. ceļa zīmi un brīdinājuma uzrakstu «Uzmanību! Pārbrauktuves signalizācija nedarbojas». Ja pārbrauktuve ir aprīkota ar automātiskajām barjerām, tās noslēdz atvērtā stāvoklī;

- abās pusēs pārbrauktuvei uzstādīs 207. ceļa zīmi un norīkos dežurējošo apkalpi pie pārbrauktuves. Ja pārbrauktuve ir aprīkota ar automātiskajām barjerām, tās noslēdz atvērtā stāvoklī.

Līdz šim remontdarbu laikā pie dzelzceļa pārbrauktuvēm ar luksoforu, kur nav dežurējošās apkalpes, uz autoceļa uzstādīja 207. ceļa zīmi «Neapstājoties tālāk braukt aizliegts». Taču noteikumos netika paredzēts autotransporta līdzekļu pārbrauktuves šķērsošanas regulējums, kad remontdarbu laikā tiek traucēta šādu pārbrauktuvju luksoforu darbība, un tie nesignalizē par vilcienu tuvošanos pārbrauktuvei, vai tie maldina transporta līdzekļa vadītājus par vilciena tuvošanos pārbrauktuvei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu