Ušakovs par bezmaksas sabiedrisko transportu: Pašreiz nevaram to pavilkt

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Bezmaksas transports Rīgas pašvaldībai izmaksātu vismaz 35 miljonus latu gadā, taču dome šādus tēriņus patlaban nespēj atļauties, šodien Latvijas radio pastāstīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Kā ziņots, Rīgas dome, sekojot Tallinas piemēram, apsvērusi ideju par bezmaksas sabiedrisko transportu. «Gribam paskatīties, kas un kā notiek pie viņiem [Tallinā] un cik tas izmaksā, lai saprastu, cik tas varētu izmaksāt mums,» norādīja Ušakovs.

Ja izmaksas Rīgā tiktu rēķinātas pēc tādiem pašiem principiem kā Tallinā, bezmaksas sabiedriskais transports pašvaldībai izmaksātu 35 miljonus latu gadā. «Pašreiz nevaram to pavilkt,» atzina Rīgas mērs.

Ušakovs piekrita, ka šāds pakalpojums varētu veicināt iedzīvotāju ekonomisko aktivitāti, taču ieguvums nebūtu tik liels, lai šīs izmaksas atsvērtu.

Vienlaikus Ušakovs norādīja, ka Rīgā sabiedrisko transportu jau tagad bez maksas izmanto sabiedrības mazaizsargātās grupas - Rīgā deklarētie pensionāri, kuriem no 1.septembra pievienosies arī visi vispārizglītojošo skolu skolēni no 1.līdz 12.klasei. Kā ziņots, bezmaksas sabiedriskā transporta nodrošināšana skolēniem Rīgas domei izmaksās aptuveni 3 miljonus latu gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu