Dombrovskis: Sportistu sasniegumi tiks atbilstoši novērtēti

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Premjerministrs Valdis Dombrovskis ir pārliecināts, ka labākie Latvijas olimpieši saņems pienākošās naudas balvas par veiksmīgiem startiem Londonas olimpiskajās spēlēs, kur vairāki sportisti saglabā izredzes cīnīties par godalgām.

Sportistu sasniegumi tiks atbilstoši novērtēti, it īpaši, ja labi rezultāti būs sasniegti tik nozīmīgās sacensībās kā olimpiskās spēles, aģentūrai BNS otrdien pastāstīja Dombrovskis, kurš sekoja olimpiskajā stadionā notikušajām kvalifikācijas sacensībām šķēpmešanā sievietēm.

«Protams, par to [naudas balvu izmaksu] nevajadzētu būt nekādām šaubām. No valdības puses būs atbalsts,» teica Dombrovskis un piebilda, ka daži sportisti naudas balvas Londonā jau ir nodrošinājuši.

Par uzvaru olimpiskajās spēlēs Ministru kabineta noteikumi paredz izmaksāt līdz 100 000 latu, bet proporcionāli mazākas naudas balvas pienākas arī par zemākām vietām pirmajā sešniekā. Vismaz ceturto vietu olimpiskajā pludmales volejbola turnīrā jau ir nodrošinājuši Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš, kuru uzvarai ceturtdaļfinālā pirmdien klātienē sekoja arī Dombrovskis. Viņš otrdien dosies klātienē noskatīties arī Pļaviņa/Šmēdiņa pusfināla spēli.

Premjers norādīja, ka atbilstoši valsts budžeta iespējām plānots sporta finansējuma palielinājums vairākās kategorijās. Sporta budžetu iedalīs trīs kategorijās – gan sporta veidu federācijām, gan liela mēroga sacensību organizēšanai Latvijā vai Latvijas sportistu nozīmīgākajiem startiem ārzemēs, kā arī sporta infrastruktūras attīstībai. Infrastruktūras projektiem jau ir piešķirts finansējums Siguldas kamaniņu un bobsleja trases modernizācijai un Murjāņu Sporta ģimnāzijas renovācijai. Rindā gaida arī vairāki citi projekti, kas tuvākajos gados jārealizē atbilstoši budžeta iespējām, uzsvēra Dombrovskis.

Atzinīgi Dombrovskis novērtēja ne tikai Pļaviņa/Šmēdiņa olimpisko startu, bet arī uzslavēja jauno svarcēlāju Artūru Plēsnieku par izcīnīto 7. vietu. Premjers cer, ka sevi labi parādīs arī šķēpmetēji vīriešu konkurencē un BMX braucēji.

Dombrovskis uzteica Londonas olimpisko spēļu organizatorisko līmeni, rīkotājiem tiekot galā ar milzu izaicinājumu loģistikas, drošības un citos aspektos. Arī publika olimpiskajās spēlēs ir lieliska un atsaucīga, bet atmosfēra – ļoti pozitīva, sacīja premjers. «Iespaidi ļoti pozitīvi, spēles labi noorganizētas, kompaktā apkārtnē, kas atvieglo loģistiku un pārvietošanos. Briti aktīvi šīs spēles apmeklē.»

Par interesantu Dombrovskis nosauca koncepciju vairākas sacensības rīkot vēsturiskās Londonas vietās, tostarp pludmales volejbola turnīru pilsētas vēsturiskajā centrā. Dombrovskis vairāk cenšas sekot Latvijas sportistu startiem, taču olimpisko finālu dienā bija arī uz tenisu Vimbldonā. Viņš pastāstīja, ka Vimbldonas turnīru bieži redzējis televīzijā, tāpēc bijis interesanti pirmo reizi būt klātienē. Londonā Dombrovskis pirmo reizi apmeklē vasaras olimpiskās spēles, bet 2010. gadā viņš bija viesis Vankūveras ziemas olimpiādē.

Dombrovskis atzina, ka Latvija diez vai pārskatāmā nākotnē rīkos tik vērienīgu notikumu kā olimpiskās spēles, taču noderīgu pieredzi dažos organizatoriskā darba aspektos Lielbritānijas galvaspilsētā varot iegūt arī izmantošanai atšķirīga mēroga pasākumos.

Jau ziņots, ka Dombrovskis Londonas olimpiskajās spēlēs uzturēsies līdz to noslēgumam svētdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu