Vanšu tiltu apsargās līdz mēneša beigām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vanšu tilta apsardzes līgums ar kompāniju «Koblenz Drošība», visticamāk, tiks pagarināts līdz mēneša beigām, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē.

Uzņēmums tilta apsardzi nodrošina kopš 24.jūlija un pagaidu līgums ir spēkā līdz piektdienai, 10.augustam.

Patlaban uz tilta turpinās darbi, apjožot vantis ar dzelkšņu lentēm, lai nodrošinātos pret iespēju, ka pa tām kāds varētu uzrāpties. Kā novēroja aģentūra LETA, labā krasta pusē visas vanšu grupas jau ir apjoztas un stieples nostiprinātas, bet kreisā krasta pusē darbi uzsākti vakarnakt. Tiltu apsargā vairāki «Koblenz drošība» apsargi un Rīgas pašvaldības policisti.

Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis norādīja, ka pēc dzelkšņu lentes nostiprināšanas vantis vēl nepieciešams aprīkot ar signalizāciju. Tā kā to līdz piektdienai, visticamāk, paveikt neizdosies, uz tilta joprojām jānodrošina fiziska apsardze, tāpēc līgums ar «Koblenz drošība» tiks pagarināts līdz mēneša beigām.

Kā ziņots, jautājums par Vanšu tilta drošību šogad īpaši aktualizēts pēc tam, kad 7.jūnija pēcpusdienā kāds jaunietis uzkāpa pa Vanšu tilta vantīm, no tilta smailes noleca un nositās. Pēdējo desmit gadu laikā ir bijuši vismaz desmit gadījumi, kad kāds uzrāpies pa vantīm, taču šis bija pirmais gadījums, kad kāpšana Vanšu tilta vantīs beidzās ar letālu iznākumu.

Notikušais gadījums radīja jautājumus gan par Rīgas pašvaldības darbu, kuras atbildīgie dienesti nebija nodrošinājuši pietiekamu tilta vanšu apstrādi ar slideniem materiāliem, gan par glābēju darbu, kuri pusotras stundas laikā nespēja nokļūt tilta smailē, lai mēģinātu atrunāt jaunieti no pašnāvības.

Rīgas domes uzstādītie žogi nekļuva par šķērsli, lai 22. un 23.jūlijā tiltu nemēģinātu iekarot vēl trīs cilvēki. Diviem vīriešiem tas arī veiksmīgi izdevās, tāpēc Vanšu tilta apsaimniekojošam uzņēmumam «Rīgas Tilti» uzdots norīkot uz tilta fizisko apsardzi.

Tā kā šis uzdevums bijis jāpaveic ļoti ātri, konkurss nav ticis rīkots. «Rīgas tiltu» ģenerāldirektors Albīns Jasaitis aģentūrai LETA pastāstīja, ka vakar četrām lielākajām apsardzes firmām izsūtīts lūgums sniegt savus piedāvājumus par tilta apsardzes nodrošināšanu, un pēc piedāvājumu saņemšanas «Koblenz Drošība» izvēlēts kā lētākais variants.

Pakalpojuma izmaksas Jasaitis atteicās atklāt, jo līgumā tā noteikta kā konfidenciāla informācija.

Savukārt apsardzes uzņēmums «Grifs AG» pauda sašutumu par kārtību, kādā izvēlēta tilta apsardze, un izteica cerību, ka turpmāk šādā situācijā tomēr tiks nodrošināta iepirkuma konkursa procedūra.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu