Finansējumu Zatlera dzīvokļa iegādei lūgs piešķirt budžeta grozījumos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Lai iegādātos dzīvokli eksprezidenta un pašreizējā Reformu partijas Saeimas frakcijas vadītāja Valda Zatlera vajadzībām, tiks lūgts finansējums šā gada budžeta grozījumos, aģentūrai LETA sacīja Finanšu ministrijas (FM) Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis.

Jau ziņots, ka eksprezidenta vajadzībām atbildīgā komisija konkursā izraudzījusies dzīvokli Elizabetes ielā. Īpašuma platība ir 195,33 kvadrātmetri, bet pirkuma cena - 484 934 lati. Dzīvoklis pieder uzņēmējai Irēnai Pulkinenai. Šis dzīvoklis arī līdz šim tika īrēts Zatlera vajadzībām.

Ne FM, ne VAS «Valsts nekustamie īpašumi» rīcībā nav līdzekļu dzīvokļa iegādei, tāpēc FM piedāvās piešķirt īpašuma iegādei nepieciešamo finansējumu budžeta grozījumos. Priekšlikums piešķirt vajadzīgo summu budžeta grozījumos tiks iesniegts Saeimā uz budžeta grozījumu izskatīšanas 2.lasījumu.

Valdībai un Saeimai būs jālemj, vai finansējumu dzīvokļa iegādei rast no tiem 70 miljoniem latu, par kuru piešķiršanu papildu vajadzībām budžeta grozījumos jau panākta vienošanās, vai arī atvēlēt naudu šim mērķim uz budžeta deficīta rēķina, skaidroja FM pārstāvis.

Likums par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu paredz, ka, atstājot Valsts prezidenta amatu, persona saņem no valsts lietošanā vienu valsts dzīvokli. Valsts īpašumā nebija piemērots dzīvoklis Zatlera vajadzībām, tāpēc tika izsludināts konkurss par atbilstošu dzīvojamo telpu iegādi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu