CSP: Iedzīvotāji sākuši vairāk tērēt maltītēm ārpus mājas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Pērn mājsaimniecības par 19% palielinājušas izdevumus sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumiem, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) mājsaimniecību budžetu apsekojuma dati.

Pagājušajā gadā mājsaimniecības maltītēm ārpus mājas tērēja vidēji 4,2% no kopējiem patēriņa izdevumiem, kamēr 2010.gadā šis rādītājs bija 3,7%.

Tomēr pirms ekonomiskās krīzes mājsaimniecības gan pārtikas pirkšanai, gan maltītēm ārpus mājas tērējušas vairāk.

2005.gadā viens iedzīvotājs ēšanai ārpus mājām tērēja vidēji 7,04 latus mēnesī, bet 2008.gadā šie izdevumi sasniedza 12,49 latus. 2010.gadā sabiedriskās ēdināšanas sektorā viens iedzīvotājs tērēja vidēji 6,61 latu, savukārt pērn - 7,84 latus.

Kā ziņots, pērn pārtikai un bezalkoholiskajiem dzērieniem mājsaimniecības tērēja par 7% vairāk nekā 2010.gadā, savukārt šo produktu patēriņa cenas 2011.gadā pieauga par 8,4%, liecina CSP dati.

Kopumā pagājušajā gadā mājsaimniecības visvairāk tērēja tādiem uztura produktiem kā gaļa un gaļas izstrādājumi - izdevumi tiem vidēji mēnesī sasniedza 12 latus uz katru mājsaimniecības locekli. Izdevumi pienam un piena produktiem bija astoņi lati, tāpat arī maizei un graudaugu izstrādājumiem, bet dārzeņiem - septiņi lati uz vienu cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu