Grīva: Šāds rezultāts man ir šoks un smaga vilšanās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas tāllēcēja Lauma Grīva pēc neveiksmīgā starta Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībās otrdien no skrejceļa nonāca šokēta.

Kā ziņots, Grīva ar 6,10 metrus tālu lēcienu ierindojās pēdējā, 28. vietā, no tām sportistēm, kuras tika pie ieskaitīta rezultāta. Savu labāko rezultātu Grīva sasniedza pirmajā mēģinājumā, bet otrajā un trešajā viņa aizlēca attiecīgi 5,96 un 6,08 metru tālumā.

«Vēl nespēju aptvert, ka viss jau beidzies,» žurnālistiem atzina tāllēcēja. «Laikam neizdevās tikt galā ar ieskrējienu, bet uz dēlīša netrāpīju nevienā mēģinājumā. Bija mainīgs vējš. Diemžēl nespēju tam pielāgoties.»

Ja otra Latvijas tāllēcēja Ineta Radēviča atzina, ka ir pelnījusi tikt finālā, Grīvai bija diametrāli pretēji vārdi. «Varbūt nebiju izpelnījusies veiksmi. No rīta, kad pamodos, biju laimīgākais cilvēks pasaulē, jo apzinājos, ka man ir iespēja cīnīties ar pasaules labākajām. Tā bija ļoti patīkama sajūta un tādu dēļ ir vērts sportot.»

Tomēr Grīva nemeklēja attaisnojumus. «Visiem sportistiem ir dotas trīs iespējas, un tās jāizmanto. Man tas neizdevās. Pirms tam treniņnometnē viss bija ļoti labi, tāpēc šāds rezultāts man ir šoks un smaga vilšanās.»

Jau vēstīts, ka Latvijas rekorda īpašniece Radēviča kvalifikācijas sacensībās otrdien savu labāko rezultātu uzrādīja pēdējā, trešajā mēģinājumā, kad aizlēca 6,68 metru tālumā un sasniedza savu sezonas personīgo rekordu. Pirmajos divos mēģinājumos Latvijas sportiste aizlēca attiecīgi 6,58 un 6,59 metrus tālu.

Tikai divus centimetrus atpaliekot no kvalifikācijas normatīva, Radeviča finālam kvalificējās ar piekto labāko rezultātu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu