Laikraksts novēro: viens no komunikablākajiem policistiem vairs netiek pie vārda

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Viens no sabiedrībā pazīstamākajiem policistiem Edmunds Zivtiņš pēdējos mēnešos pamazām nozudis no publiskās telpas, novērojis laikraksts «Diena».

Valsts policijas (VP) sasauktajās preses konferencēs par fotoradaru tēmu viņš vairs neuzstājas un televīzijas kameru priekšā redzams arvien retāk, situāciju uz ceļiem skaidro citas, mazāk daiļrunīgas policijas amatpersonas.

Laikraksta aptaujātie jomas pārzinātāji uzskata, ka Zivtiņš vienkārši pārāk ilgi bijis vai vienīgā «seja», kas sabiedrībai asociējusies ar pagalam neveiksmīgo fotoradaru epopeju, tādēļ tiek uztverts par teju galveno visu problēmu vaininieku, kaut patiesībā viņa vainas nedienās bijis gauži maz.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs Ainars Latkovskis (V), kurš bija viena no pirmajām augsta ranga amatpersonām, kas aicināja līgumu ar radaru ieviesējiem lauzt, uzsver – jautājumā par fotoradariem Zivtiņš vienmēr dedzīgi aizstāvējis pašu radaru ideju, nevis veidu, kā tos ievieš.

Laikraksts, pēc arhīva pārlūkošanas secina, patiešām - Zivtiņš norādījis, ka fotoradarus vajag, bet naudas nav, taču ilgtermiņā būtu izdevīgāk tos nopirkt nekā maksāt «Vitronic» par iekasētajām soda naudām.

Ceļu satiksmes un drošības direkcijas (CSDD) valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš Zivtiņu slavē, norādot uz lielisku sadarbību un pēdējo desmit gadu rekordlielu bojāgājušo skaita samazinājumiem.

Latkovskis laikrakstam «Diena» sacījis: «Kad jau bija redzams, ka kaut kas iet greizi, Zivtiņš kaut kā uzmanīgi pazuda no skatuves.»

Arī gatavojot šo rakstu, laikrakstam ar Zivtiņu sazināties neizdevās. «Zivtiņa kungs šobrīd nevar piekrist intervijai, jo viņš kopš vakardienas ir uz slimības lapas – spiests ārstēt iegūtu traumu,» informēja VP pārstāve Sigita Pildava.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu