Portāls: Abdulmuslimovs radu izraidīšanu no Latvijas uztver kā kara pieteikumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Abi tā dēvētā čečenu grupējuma līderim Bislanam Abdulmuslimovam pietuvinātie - Timurs Džamaldajevs un Sergejs Novožilovs - aizvadītajā piektdienā no Latvijas izraidīti pēc tikšanās ar augstistāvošu Satversmes aizsardzības biroja (SAB) darbinieku Aigaru Sparānu, vēsta portāls «pietiek.com».

Portāls vēsta, ka Abdulmuslimova grupējums šo izraidīšanu uztvēris kā «kara pieteikumu», un tiek prognozēts, ka drīzumā publiskajā telpā noplūdīs kompromitējoša informācija, kas skar Latvijas tiesībsargājošās iestādes un politisko eliti.

Īsi pirms abu vīriešu izraidīšanai no Latvijas ar vienu no viņiem - Timuru Džamaldajevu - bija ticies SAB augsta ranga darbinieks Aigars Sparāns, liecina portāla «pietiek.com» rīcībā esošā informācija.

Formālais iemesls SAB darbinieka kontaktam ar Timuru Džamaldajevu bijusi vīrieša uzturēšanās atļaujas pagarināšana, jo tās termiņš beidzas pēc dažiem mēnešiem. Otram izraidītajam vīrietim - Sergejam Novožilovam - uzturēšanās atļauja pagarināta pavisam nesen - aprīlī, liecina portāla rīcībā esošā informācija.

Tādējādi tikai pirms trim mēnešiem tiesībsargājošās un drošības iestādes viņa darbībās nesaskatīja to apdraudējumu, kas aizvadītajā nedēļā bija pamats Novožilova izraidīšanai no valsts.

Jau ziņots, ka 2007.gada 20.oktobra vakarā viesnīcas restorāna-bāra telpās izcēlās kautiņš, kurā cieta vairāki cilvēki un kura aculiecinieki bija arī toreizējais Abdulmuslimova ģimenei piederošā SIA «Rēzeknes gaļas kombināts» padomes priekšsēdētājs Guntis Piteronoks un toreizējais Saeimas deputāts svarcēlājs Viktors Ščerbatihs (ZZS), vēsta LETA.

Aculiecinieki stāstīja, ka Ščerbatihs un Piteronoks tovakar restorānā atpūtušies kopā ar vairākiem Kaukāza izcelsmes vīriešiem, kuri vēlāk piedalījušies kautiņā, pat izmantojot izvelkamus stekus.

Uzreiz pēc incidenta Ščerbatihs, Piteronoks un Kaukāza izcelsmes vīrieši pametuši restorānu. Ārā pie restorāna ieejas izraisījies vēl viens konflikts, kurā cietis civilā ģērbies policists. Pēc notikušā kompānija ar vairākām automašīnām notikuma vietu pametusi. Vienai no apvidus automašīnām bijusi valsts numura zīme «ROZA».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu