Šajās brīvdienās no vasaras tveices nebūs ne miņas

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē lielas laikapstākļu izmaiņas Latvijā nav gaidāmas, gaisa temperatūra valsts austrumu daļā naktīs, iespējams, noslīdēs līdz pat +5 grādiem, prognozē «Global Forecast System».

Ceturtdien daudzviet gaidāmas pērkona lietusgāzes, turpmāk nokrišņu būs mazāk - brīvdienās vietām īslaicīgi līs. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no ziemeļu puses. Minimālā gaisa temperatūra pārsvarā būs +7..+12 grādu, par kādu grādu siltāks dažviet piekrastē un vēsāks Austrumlatvijā. Dienas laikā, brīžiem spīdot saulei, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +17..+21 grādam.

Saskaņā ar pašreizējo prognozi nākamajā darba nedēļā laikapstākļus galvenokārt noteiks anticiklons, tādēļ būs maz nokrišņu un gaisa temperatūra nedaudz paaugstināsies - pēcpusdienās gaiss iesils līdz +24 grādiem.

«Global Forecast System» ir ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes datormodelis, kas, ik pēc sešām stundām veicot aprēķinus, prognozē laikapstākļus visā pasaulē. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs savas prognozes galvenokārt balsta uz Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra skaitliskā modeļa aprēķiniem, tādēļ tās var būt atšķirīgas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu