Sinoptiķi brīdina par stipru vēju; «Latvenergo» aicina uzmanīties

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi brīdina, ka tuvākajās stundās visā Latvijā pastiprināsies vējš.

Kā portālam «Apollo» pavēstīja meteorologi, tuvākajās stundās piekrastes rajonos dienvidrietumu, rietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 20-22 metriem sekundē.

Tāpat vēja pastiprināšanās sagaidāma arī Rīgā, ziņo sinoptiķi, norādot, ka tuvākajās stundās vējš galvaspilsētā arī var brāzmās pastiprināsies līdz 20-22 metriem sekundē.

[Papildināts!]

Stiprā vēja laikā AS «Latvenergo» aicina iedzīvotājus ievērot drošības pasākumus. AS «Sadales tīkls» seko līdzi laika apstākļu izmaiņām un atrodas operatīvā gatavībā, lai reaģētu un pēc iespējas ātrāk atjaunotu elektroenerģijas piegādi, portālu «Apollo» informēja uzņēmuma Komunikācijas projektu vadītāja Ilvija Līvmane.

Viņa norādīja, ka AS «Sadales tīkls» veic nepieciešamos sagatavošanās darbus, lai pēc iespējas ātrākā laikā mazinātu un novērstu radušos elektroapgādes traucējumus.

Līvmane norāda: «AS «Sadales tīkls» pieredze liecina, ka elektroapgādes traucējumi tiek novērsti arvien īsākā laikā, pateicoties veiktajiem sagatavošanās darbiem: pastiprinātai elektroapgādes situācijas monitorēšanai un operatīvi veiktiem bojājuma novēršanas darbiem, kā arī ir sarucis vēja izraisīto elektroapgādes traucējumu skaits, jo ievērojami ir pieaugusi elektrolīniju trašu attīrīšana no bīstamajiem kokiem, kā arī ir uzsākta gaisvadu elektrolīniju nomaiņa uz kabeļiem mežainos apvidos.»

Tikmēr Rīgā spēcīgās vēja brāzmas neietekmē elektroenerģijas piegādi.

Iedzīvotāji par avārijas atslēgumu un tā novēršanas gaitu tiek informēti ar īsziņas palīdzību. AS «Latvenergo» aicina klientus, kuri to vēl nav izdarījuši, reģistrēt sava mobilā tālruņa numuru www.e-latvenergo.lv

AS «Latvenergo» aicina Latvijas iedzīvotājus vētras vai stipra vēja laikā būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā. Netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību.

«AS «Latvenergo» brīdina: esiet piesardzīgi un apdomīgi, neriskējot ar savu un citu cilvēku dzīvību!» - norāda Līvmane.

Viņa informē: «Konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā – piemēram, ja uz elektrolīnijas ir nogāzies vēja nolauzts koks, nemēģināt to novērst pašiem, bet ziņot Klientu servisam pa bezmaksas tālruni 80 200 404.»

Sprieguma atjaunošana klientiem notiek prioritārā secībā – vispirms elektroapgādi atjauno stratēģiski svarīgiem objektiem, piemēram, ambulancēm, zemnieku saimniecībām, bērnudārziem, skolām, ražošanas objektiem, kā arī tajās līnijās, kurās ir pieslēgti daudzi lietotāji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu