Latvijas Dragreisa čempionāta 4.posms tiks rīkots uz Liepājas ielām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

25. un 26.augustā Ātruma festivāla «Rallijs Kurzeme 2012» ietvaros Liepājā norisināsies ceturtais Latvijas Dragreisa čempionāta posms. Īpaši šīm sacensībām tiks sagatavota 402 metrus gara sacensību trase. Tā tiks izveidota Pulvera ielas posmā no Cukura ielas līdz 14.novembra bulvārim. Šī ir pirmā reize Latvijas autosporta vēsturē, kad Dragreisa čempionāta starts tiks dots pilsētas ielās, un tas neapšaubāmi sniegs papildu adrenalīnu un radīs azartu gan sacensību dalībniekiem, gan skatītājiem.

Dragreisa sacensībās vadošo automašīnu jauda var pārsniegt 1000 zirgspēkus, turklāt 400 metru distancē arī ātrums var būt lielāks kā 250 km/h. Lai sasniegtu 200 km/h ātrumu, pietiek ar 200 metru garu trases posmu. Šogad Latvijas Dragreisa čempionāta 4.posmā startēs arī liepājnieks Ingus Ozoliņš, kura automašīnai - melnajam «Audi» - zem dzinēja pārsega ir 900 zirgspēku motors. Pēc Ātruma festivāla «Rallijs Kurzeme 2012» organizatoru domām, tā viennozīmīgi varētu būt jaudīgākā automašīna Liepājā.

Sacensību pirmajā dienā notiks kvalifikācijas braucieni, savukārt otrajā dienā skatītājus aicinām sekot līdzi notikumiem finālbraucienos un Latvijas Dragreisa čempionāta 4.posma apbalvošanai. Pēc sezonas otrā starta, kas jūnija vidū notika Igaunijas pilsētā Tartu, konkurence PRO un Street ieskaites klasēs ir ļoti spraiga. Šobrīd, gatavojoties Ātruma festivālam «Rallijs Kurzeme 2012», sportisti rūpīgi strādā, lai tehniski uzlabotu spēkratus.

Iepriekšējā sacensību posmā Igaunijā D klases līderis Ilmārs Zausajevs uzstādīja jaunu personīgo rekordu, 402 metru distanci veicot 8,8 sekundēs. Stāstot par Kurzemei izvirzītajiem mērķiem, Ilmārs Zausajevs atzīst, ka arī Liepājā cer 402 metrus veikt ātrāk nekā 9 sekundēs. «Protams, būsim uz «gonku»! Mēs pirms katrām sacensībām gatavojamies īpaši un uzstādām sev visaugstākos mērķus. Vēlamies Latvijā 402 m distanci veikt vismaz tikpat ātri kā Tartu. Vai tas izdosies, to redzēsim 25. un 26.augustā,» stāsta Zausajevs.

Arī šī brīža otrās vietas ieguvējs PRO D klasē Normunds Lācis ir apstiprinājis savu dalību Liepājā. «Protams, piedalīšos! Mērķi joprojām ir nemainīgi – sīva cīņa ar konkurentiem un uzvarētāja pjedestāls. Esam salabojuši Igaunijas sacensībās sabojāto auto, arī durvis, kuras spiediena izmaiņu dēļ autosalonā tika izrautas, traucoties ar ātrumu 200 km/h. Tagad, lai uzlabotu auto aerodinamiku, esam pazeminājuši EVO priekšējo daļu, kā arī veikuši nelielus regulējumus. Jāatzīst, ka ar nepacietību gaidām Liepāju,» komentē Lācis.

Māris Ozoliņš, šī brīža trešās vietas īpašnieks PRO D klasē, līdzīgi kā viņa konkurenti, par mērķi Ātruma festivālā «Rallijs Kurzeme 2012» ir izvirzījis uzvaru. «Kurzemē būšu uz starta. Mērķi gan pašam, gan komandai ir cīnīties par uzvaru. Ja runājam par sagatavošanās darbiem, manam auto pēdējā sacīkstē bija nelielas elektronikas problēmas, kā rezultātā zuda auto jauda. Pašlaik komandas mehāniķi darbojas, lai atrastu un novērstu vainu. Konkurence PRO D klasē ir ļoti spēcīga, tāpēc, lai varētu cīnīties, auto noteikti jāsaved kārtībā,» savu viedokli izklāsta Ozoliņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu