Minska atsauc vēstniecību no Zviedrijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Baltkrievija nolēmusi no Zviedrijas atsaukt savu vēstniecību un ieteikusi zviedru pusei darīt to pašu, teikts Baltkrievijas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

«Baltkrievijas puse ir spiesta pieņemt lēmumu par savas Zviedrijas vēstniecības atsaukšanu un visu darbinieku atgriešanos Baltkrievijas Republikā,» teikts paziņojumā. «Vienlaikus, balstoties savstarpīguma principā, kas fiksēts arī Vīnes konvencijas otrajā pantā, zviedru pusei piedāvāts atsaukt savu vēstniecību no Baltkrievijas Republikas līdz 2012.gada 30.augustam.»

Baltkrievijas puse īpaši uzsver, ka runa nav par diplomātisko attiecību saraušanu.

Jūnija sākumā no Zviedrijas lidmašīnas, kas nesankcionēti bija šķērsojusi Baltkrievijas robežu, tika izmesti, arī virs Minskas, plīša lācīši, kuriem bija piestiprināti lozungi vārda brīvības atbalstam.

Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts vēlāk paziņoja, ka no Baltkrievijas izraidīts Zviedrijas vēstnieks, jo viņš «pārāk aktīvi iestājās par cilvēktiesību aizsardzību».

Tostarp Baltkrievijas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis Andrejs Savinihs skaidroja, ka baltkrievu puse sūtni nav izraidījusi. Pieņemts lēmums nepagarināt viņa akreditāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu