Kuzins: Vai Ķemeru Sanatorija tiks pārdota pa santīmiem?!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/Leta

Nesen Jūrmalu satricināja fakts, ka Ķemeru Sanatorijas Kūrorta poliklīnika un dažas pieguļošas ēkas cieta ugunsnelaimē, faktiski arī ir apstājušies rekonstrukcijas darbi Ķemeru sanatorijā, jo ģenerāl būvnieks NCC Konstrukcijas vaino Ķemeru Sanatorijas īpašnieku SIA «Ominasis Latvija» parādu nekārtošanā un nemaksāšanā par būvniecības darbiem.

Latvijas brīvvalsts, arī padomju Latvijas un Jūrmalas kūrorta lepnums stāv tukšs un netiek izmatots, baumo, ka tiek eksportētas dūņas, bet vai tas, ko dod Jūrmalai vai Latvijai ir stipri apšaubāmi.

Kas tad slēpjās ari SIA «Ominasis Latvija», kas savulaik privatizēja sanatoriju Ķemeri, katram uzņēmuma taču ir īpašnieki, pēc uzņēmumu reģistra datiem redzam trīs valdes locekļus Saaudu Arābijas karalistes pilsoņus, Alhamdy Ali Hassan, Alhamdy Omar Saleh un Alhamdy Saleh Omar, cik ir dzirdēts tēvs un viņa divi dēli no senas un bagātas Saudu Arābijas šeihu ģimenes, bet SIA «Ominasis Latvija» vienīgais īpašnieks ir SIA «Santlat», kas pieder Saaudu Arābijas pilsonim Alhamdy Omar Saleh, tātad vienīgais faktiskais abu uzņēmumu labuma guvējs un īpašnieks ir Alhamdy Omar Saleh, diemžēl no Saaudu Arābijas baumu līmenī atnāca bēdīga vēsts, ka Alhamdy Omar Saleh vairs nav starp dzīvajiem, tātad šos abus uzņēmumus mantos Omāra dēli Alhamdy Ali Hassan un Alhamdy Omar Saleh.

Pats pazinu Omāru, viņam bija lielas idejas par Ķemeru Sanatoriju uztaisīt Kempinski klases viesnīcu, grandiozu tūrisma centru, diemžēl ne vienmēr bija apkārt godīgi partneri un darbinieki, lai šī idejas realizētu un ekonomiskās krīzes iespaidā idejas palika tikai par idejām un neko vairāk.

Pētos un analizējot iespējamos attīstības modeļus, ir jāsecina, ka notiek tas bēdīgākais, abiem uzņēmumiem Rietumu Bankā ir uzlikta komercķīla, tātad visi šo uzņēmumu īpašumi ir ieķīlāti bankā, sekojoši SIA «Ominasis Latvija» Ķemeru Sanatorija, pieguļošās ēkas, nodegusī kūrortpoliklīnika, dūņu atradnes un SIA «Ominasis Latvija» vienīgajam īpašniekam SIA «SantLat» īpašumi Jūrmalā, jūras krastā Turaidas ielā 2 (pretī Dzintaru koncertzālei) un Smiltenes ielā 1, uz šī zemes gabala atrodas vērtīgs minerālūdens urbums. Pret SIA «Santlat», kam faktiski pieder Ķemeru Sanatorija ir vērsta piedziņa un jau septembrī īpašumi Turaidas ielā 2 un Smiltenes ielā 1 tiks izsolīti tiesu izpildītāja Aināra Šusta rīkotā izsolē, piedziņu ir pieprasījusi Rietumu banka, kurā arī ir ieķīlāta Ķemeru Sanatorija jeb SIA «Ominasis Latvija».

Ja SIA «Santlat» ieķīlātie īpašumi tiek pārdoti, tad arī iespējams, ka tiks pārdots arī SIA «Ominasis Latvija» kā meitas uzņēmums ar visu savu mantu, jeb Ķemeru Sanatoriju.

Un tagad gribu pateikt savu viedokli, mani, kā jūrmalnieku mulsina un uztrauc, ka Valsts, Valdība un Privatizācijas aģentūra vispār atļāva privatizēt Jūrmalas dabas un kultūras bagātības, minerālūdens urbumus, Ķemeru dūņas, kultūras pieminekļus Majoros un Ķemeros, iepriekš rakstītais ir tikai sekas tai saimniekošanai, kas mūs noveda pie šīs situācijas, šeit nav jāmeklē vainīgie nedz Jūrmalas pilsētas domē, nedz Rietumu bankā, kas daudz dara, lai Jūrmala attīstītos neverot ciet par parādiem atņemtās viesnīcas, bet tās uzturot, nedz vaina ir Saaudu Arābijas šeihiem, viņi ir tikai labticīgie ieguvēji, kas neiedziļinās mūsu «Reņģēdāju» likumos, esam vainīgi mēs paši, ka tagad izsolē iespējams pa kapeikām tiks pārdoti šie objekti un kāds būs nākošais īpašnieks, cik godīgs un patriotisks ir tikai Dieva rokās.

Ceru ar šo rakstu nevienu neesmu aizskāris, bet cilvēkiem ir pienākums zināt, kas notiek Jūrmalā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu