JRT sāk jauno sezonu ar «Klusuma skaņām»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunais Rīgas teātris (JRT) atkal ver durvis skatītājiem – 13. augustā sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz augusta un septembra izrādēm, bet jauno – 21. sezonu – teātris sāks ar KLUSUMA SKAŅU izrādi 21. augustā. 

Jau septembrī JRT ar KLUSUMA SKAŅĀM dosies arī sezonas pirmajās viesizrādēs – izrādi 7. un 8. septembrī vēros festivāla «Theaterfestival Basel» skatītāji Šveicē.

Septembrī gaidāmas arī divas pirmizrādes.

1. septembrī Lielajā zālē pirmizrādi piedzīvos režisora Ģirta Ēča jaunākais iestudējums – Žordī Galserāna GRENHOLMA METODE (sadarbībā ar The Susan Gurman Agency, LLC, Ņujorka).

Četri pretendenti ieradušies uz individuālajām darba pārrunām. Gaidītās intervijas vietā visi četri nonāk telpā, kur jātiek galā ar neredzamu novērotāju dotiem uzdevumiem. Ko viņi izvēlēsies – naudu un ieņemamā amata prestižu vai pašcieņu un cilvēciskumu? To kopā ar Ģirtu Ēci noskaidros māksliniece Kristīne Abika un aktieri Inga Alsiņa, Vilis Daudziņš, Gatis Gāga un Ivars Krasts.

Savukārt 27. septembrī Lielajā zālē notiks Alvja Hermaņa iestudētās izrādes – Īzaka Baševisa-Zingera KABALAS NOSLĒPUMU – pirmizrāde, kas ļaus ielūkoties ārpasaulei hermētiski noslēgtajā hasīdu pasaulē.

Hasīdi ir ortodoksāli jūdi, kuru kopienas dzīvo izolēti no ārējās pasaules. Ikdienā mēs hasīdus sastopam varbūt tikai lidostās, kur norisinās arī izrādes darbība. Izrādes pamatā ir Nobela prēmijas laureāta Īzaka Baševisa-Zingera pieci stāsti, kurus, līdzīgi kā daudzus citus šī autora darbus, caurvij nemirstības motīvs. Iestudējuma radošā komanda: režisors Alvis Hermanis, māksliniece Monika Pormale un aktieri – Elita Kļaviņa, Regīna Razuma, Gundars Āboliņš, Andris Keišs un Jevgeņijs Isajevs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu