«Fifty Shades of Grey» pārsit visu laiku pirktāko grāmatu rekordu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Britu rakstnieces E.L.Džeimsas erotiskais romāns «Fifty Shades of Grey» kļuvis par visu laiku visvairāk pirktāko grāmatu Lielbritānijā, apsteidzot pat ceļu satiksmes noteikumu brošūras, vēsta britu laikraksts «Guardian». 

Romāns, kam piedēvēts žanrs «māmiņu porno», pārdots 5,3 miljonos iespiesto izdevumu un digitālo versiju. Pikantais stāsts apsteidzis bestsellera «The Da Vinci Code» («Da Vinči kods») autora Dena Brauna darbus un pat ceļu satiksmes noteikumu grāmatas.

«Fifty Shades of Grey», Džeimsas erotiskās triloģijas pirmajā daļā, stāstīts par jauniņo studenti Anastasiju Stīlu, kas iemīlējusies izskatīgajā miljardierī Kristianā Grejā, kuru aizrauj sadomazohistiskas rotaļas.

Grāmatas pārdošanas apjomi interneta veikalā «Amazon» jau apsteiguši visas «Harry Potter» («Harijs Poters») sērijas daļas.

«Parakstot līgumu ar izdevniecību «Random House», mans galvenais mērķis bija redzēt savus darbus grāmatnīcās,» teica Džeimsa. «Man pat neienāca prātā, ka tās būs tik veiksmīgas. Tas ir pavisam negaidīti.»

«Fifty Shades of Grey» jau 16 nedēļas noturējies Lielbritānijas bestselleru saraksta pirmajā vietā. Triloģijas otrā daļa «Fifty Shades Darker» Lielbritānijā pārdota 3,6 miljonos eksemplāru, savukārt noslēdzošā grāmata «Fifty Shades Freed» - 3,2 miljonos eksemplāru.

Tomēr kritiķi grāmatu sērijai velta skarbus vārdus. Britu literatūras žurnāla «London Review of Books» kritiķis Endrjū O'Hagans to raksturoja kā «vairākos miljonos eksemplāru pārdotu drausmīgas erotiskās literatūras paraugu».

«Nav jau tā, ka «Fifty Shades of Grey» un citi E.L.Džeimsas sadomazohistiskie bestselleri liktu domāt, ka feminisma nekad nav bijis. Nē, tie rada iespaidu, ka sievietes vēl pat nav ieguvušas balsstiesības,» viņš raksta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu