Jūlijā samazinājies avārijās bojāgājušo skaits

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šā gada septiņos mēnešos, salīdzinot ar analogu laika posmu pērn, par gandrīz 11% pieaudzis avārijās bojāgājušo skaits, bet jūlijā salīdzinājumā ar šo pašu mēnesi pērn - avārijās bojāgājušo cilvēku skaits tomēr nedaudz samazinājies, liecina Valsts policijas apkopotie statistikas dati par situāciju uz Latvijas ceļiem.

Šā gada jūlijā uz Latvijas ceļiem dzīvību zaudēja 11 cilvēki, bet pērn jūlijā - 13. Pagājušajā mēnesī arī avārijās cietušo skaits ir samazinājies par nedaudz vairāk nekā 10%, taču septiņu mēnešu statistikas dati rāda, ka ievainoto skaits par 2,3% tomēr pieaudzis.

Septiņos mēnešos uz Latvijas ceļiem dzīvību zaudējis 91 cilvēks, bet pērn šajā laikā - 82. Savukārt avārijās dažādas traumas guvuši 2344 cilvēki.

Visvairāk cilvēku avārijās gājuši bojā Latgales reģionā - 24, Zemgales - 23, bet Rīgas reģionā - 20. Vislabākie statistikas dati ir Kurzemes reģionam, jo tur avārijās dzīvību zaudējuši vismazāk cilvēku - seši. Ja vērtē pagājušā gada statistikas datus, tad vislielākais bojā gājušo pieaugums ir Latgales reģionā. Tas gan saistāms ar traģisko avāriju Krāslavas novadā, kur pašā gada sākumā gāja bojā septiņi jaunieši. Savukārt Rīgas reģionā šogad vērojams bojā gājušo samazinājums.

Kopumā septiņos mēnešos reģistrēti 8676 ceļu satiksmes negadījumi, no kuriem 1881 bija ar cietušajiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu