Daugavpils teātris uzsāk sezonu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzsākot  25. jubilejas sezonu kopš Daugavpils teātra darbības atjaunošanas, tā radošais kolektīvs 7. augustā tikās savā pirmajā šīs sezonas sapulcē, lai patīkamā gaisotnē atskatītos uz padarīto, ielūkotos tuvākajā nākotnē, kā arī izziņotu gaidāmās sezonas jaunumus un aktīvi sāktu darbu pie tiem.

Teātra vadītājs Oļegs Šapošņikovs atklāja, ka, pateicoties ieguldītajam darbam iepriekšējā sezonā, jauno sezonu teātris sāks bez parādiem, tāpēc, lai saglabātu uzņemto pozitīvo attīstības virzienu, sezonas laikā paredzams divtik smags, intensīvs un atbildīgs darbs. Gaidāmās sezonas ietvaros teātris iestudēs 14 jaunas izrādes dažādās valodās un žanros, skatītājiem piedāvājot klasiskās izrādes, gaumīgas komēdijas, muzikālus uzvedumus, kā arī izrādes bērniem un jauniešiem. Arī šosezon izrādes būs gan latviešu, gan krievu, gan latgaliešu valodās.

Kā pārsteigumu jaunajā sezonā, teātris tā apmeklētājiem piedāvās režisora Viktora Jansona iestudēto Viljama Šekspīra lugu «Sapnis vasaras naktī» latgaliešu valodā, ko paši aktieri un teātra darbinieki lepni dēvē par pasaules pirmizrādi, jo līdz šim pasaules teātra vēsturē V.Šekspīra lugas nav tikušas iestudētas latgaliešu valodā. Tāpat teātra apmeklētājiem būs iespēja jauniestudējumā baudīt viena no Latvijas skatuves humora meistariem Jāņa Jarāna aktierspēli, kurš īpaši uzaicināts dalībai izrādē. Sezonas ietvaros teātris paredzējis piesaistīt vairākus viesmāksliniekus: gan aktierus, gan režisorus, scenogrāfus, horeogrāfus un kostīmu māksliniekus.

Oficiālā sezonas atklāšana notiks 5.oktobrī ar jau minēto V. Šekspīra komēdiju «Sapnis vasaras naktī», bet oktobra vidū Daugavpils teātrī pirmo reizi viesosies režisors no Izraēlas ar izrādi bērniem, savukārt decembrī Daugavpils teātrī būs skatāma muzikālā izrāde, kas tapusi sadarbībā ar pazīstamo grupu «Baltie lāči». Tāpat sezonas gaitā paredzētas arī citas pirmizrādes, kā arī nepacietīgākajiem teātra baudītajiem septembrī būs iespēja apmeklēt iepriekšējās sezonas populārākās izrādes.

Sezonas atklāšanas sapulces noslēgumā īpaši tika sveikti un atzīmēti Daugavpils teātra skatuves izcilnieki, ko teātris virzīja teātra gada balvai «Spēlmaņu naktī». Tāpat apaļajās jubilejās tika sumināti visi teātra darbinieki un aktieri, un neizpalika arī tradicionālā kopbilde un tosts par godu jaunajai sezonai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu