Attaisno vīrieti, kas ar arbaletu sašāva meiteni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Rīgas apgabaltiesa šodien attaisnoja un tiesas zālē atbrīvoja no apcietinājuma Lietuvas pilsoni Danu Baranausku, kurš tika apsūdzēts par pagājušā gada augustā notikušo negadījumu, kad viņš ar arbaleta bultu sašāva 2002.gadā dzimušas meitenes pēdu.

Kā aģentūra LETA uzzināja tiesā, šodien tiesa pabeidza tiesu debates un nolasīja arī saīsināto spriedumu. Pilnais spriedums būs pieejams 14.augustā.

Kā aģentūrai LETA sacīja prokuratūras preses pārstāve Aiga Šēnberga, prokurore Ludmila Turkovska tiesu debatēs bija lūgusi apsūdzēto sodīt ar brīvības atņemšanu uz 11 gadiem. Jau tagad zināms, ka attaisnojošo tiesas spriedumu prokurore plāno pārsūdzēt, lai gan pilnais tā teksts būs pieejams tikai nākamnedēļ.

Jau ziņots, ka tiesas priekšā stājies 1987.gadā dzimušais Baranausks, kurš iepriekš tika izsludināts starptautiskajā meklēšanā.

Baranausks tiek apsūdzēts par slepkavības mēģinājumu pastiprinošos apstākļos - vairāku personu dzīvībai bīstamos apstākļos. Viņam apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma 117.panta 3.punkta caur 15.panta 4.daļu.

Kā liecina apsūdzība, Baranausks pagājušā gada 8.augustā kādā bārā Rīgā lietoja alkoholiskus dzērienus. Tad viņš sācis konfliktu ar diviem bāra apmeklētājiem, ar kuriem kopā pirms tam lietojis alkoholu. Viens no «pudeles brāļiem» apsūdzētajam iesitis pa seju.

Baranausks tikmēr piedraudējis nogalināt otru «pudeles brāli». Pēc tam viņš aizgājis uz savu dzīvokli, paņēmis ar bultu pielādētu arbaletu un atgriezies bārā, lai no bārmenes uzzinātu, kur dzīvo viņa noskatītais upuris. Neviens viņam tādu informāciju nesniedza, tādēļ Baranausks noslēpās pie bāra un sāka gaidīt. Nesagaidot cietušo, apsūdzētais aizgājis meklēt savu upuri pa mikrorajonu.

Saskaņā ar apsūdzību Baranausks savu upuri meklējis, visu laiku raugoties arbaleta optiskajā tēmēklī. Tad viņš pamanīja savu meklējamo objektu un pavērsa arbaletu viņa virzienā. Blakus cietušajam atradās arī citi cilvēki. Neraugoties uz to, Baranausks izšāva no arbaleta vīrieša virzienā.

Taču Baranauskam viņa noziedzīgais nodoms - noslepkavot «pudeles brāli» - neizdevās vairāku iemeslu dēļ, proti, gan izdzertais alkohols darīja savu, gan arī nenoskaidrota iemesla dēļ viņam no arbaleta gaiļa noslīdēja pirksts, un viņš izšāva kādas citas personas un divu mazgadīgo virzienā. Arbaleta bulta trāpīja mazgadīgai meitenei labās kājas pēdā.

Lai arī pēc notikušā policija noskaidroja iespējamo vainīgo personu, viņš pazuda, tādēļ tika izsludināts starptautiskajā meklēšanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu