Pēc KNAB darbībām Rīgas apgabaltiesas tiesnesei Buividei kļuvis slikti ar veselību

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbībām Rīgas apgabaltiesas tiesnesei Skaidrītei Buividei palicis slikti ar veselību, un viņai piešķirta darba nespējas lapa.

Rīgas apgabaltiesas pārstāvis Ingars Sprukts aģentūrai BNS pastāstīja, ka trešdien pēc KNAB veiktajām darbībām Civillietu tiesas kolēģijas vadītājai Buividei palicis slikti ar veselību un viņa devusies uz slimnīcu. Tiesnesei pašlaik piešķirta darba nespējas lapa, un Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāja Sandra Strence Civillietu tiesas kolēģijas vadītājas pienākumus uzdevusi pildīt tiesnesei Ligitai Gavarei, kura ceturtdien atsaukta no atvaļinājuma.

Jau ziņots, ka Rīgas Zemgales priekšpilsētas tiesā daudzus gadus fiktīvi nodarbinātas vairākas personas, kuras faktiski tiesā nav strādājušas un kurām aprēķināto atalgojumu, iespējams, piesavinājies tiesas priekšsēdētājs Ziedonis Strazds, aģentūrai BNS apstiprināja tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Tāpat Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pierādījumi dod pamatu uzskatīt, ka atbalstu iespējamā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā ir sniegusi Rīgas apgabaltiesas tiesnese Skaidrīte Buivide, trešdien ziņoja Latvijas Televīzija, atsaucoties uz tās rīcībā esošu informāciju.

Tiesas priekšsēdētājs patlaban ir aizturētā statusā, bet Rīgas apgabaltiesas tiesnese ir atzīta par aizdomās turēto un viņai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Ceturtdien beidzas 48 stundu termiņš, līdz kuram Strazdu var aizturēt. Ja KNAB izlems noteikt bargāko drošības līdzekli – apcietinājumu –, tad vispirms birojam būs jāprasa Saeimas atļauja, un tikai tad Augstākās tiesas tiesnesis varēs izlemt, vai piemērot apcietinājumu. Formalitāšu kārtošana gan prasīs laiku, līdz ar to Strazdu tāpat vajadzēs atbrīvot.

Kādu drošības līdzekli gribēs piemērot KNAB izmeklētājs, pagaidām nav zināms.

Strence aģentūrai BNS trešdien apstiprināja, ka KNAB trešdien veicis kratīšanu kāda Rīgas apgabaltiesas tiesneša darba kabinetā. KNAB kratīšanā no tiesas paņēmis datoru. Tiesnesis bija arī uzaicināts uz KNAB sniegt liecības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu