Edinburgas lidosta atsakās no lēmuma aizklāt Pikaso plikni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas Edinburgas lidosta trešdien atteikusies no lēmuma pasažieru sūdzību dēļ aizsegt plakātu, kurā redzama spāņu mākslinieka Pablo Pikaso glezna «Kaila sieviete sarkanā atzveltnes krēslā». 

Plakātā reklamēta Skotijas Nacionālās modernās mākslas galerijas izstāde.

Norādot, ka saņemtas vairākas pasažieru sūdzības, otrdien lidosta nolēma plakātu aizklāt, bet jau trešdien bija spiesta savu lēmumu grozīt.

Plakāta aizklāšana izsauca plašu kritiku internetā un arī galerija to nodēvēja par visnotaļ dīvainu.

«Visu veidu attēli ar sievietēm (..), apģērbtām un neapģērbtām, var tikt izmantoti mūsdienu reklāmā bez komentāriem. Bet kaut kādā veidā akts, ko gleznojis viens no pasaules slavenākajiem māksliniekiem, tiek uztverts par traucējošu un ir jāaizvāc,» norādīja galerijas ģenerāldirektors Džons Leitons.

Lidostas preses pārstāve skaidroja, ka plakāts ticis aizklāts pasažieru sūdzību dēļ, kas lidostai vienmēr esot jāuztver nopietni, bet lidosta esot «vairāk nekā laimīga izstādīt attēlu (..) un vēlētos atvainoties, sevišķi, izstādes organizētājiem, par šo jucekli».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu