Pļaviņam/Šmēdiņam pienākas naudas balvas

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pludmales volejbolistiem [s:42008] pienākas prēmijas gan no valsts budžeta, gan Rīgas domes jaunieviestā pateicība sportistiem.

Noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru paredz, par trešo vietu individuālajos sporta veidos prēmiju līdz 60 000 latiem, bet par uzvaru komandu sporta veidos līdz 180 tūkstošiem latu lielu prēmiju.

Aģentūra BNS noskaidroja, ka Pļaviņš un Šmēdiņš ir iekļauti Latvijas olimpiskās vienības sastāvā, kurā iekļauj tikai individuālo sporta veidu pārstāvjus, taču par pludmales volejbolu atbild Latvijas volejbola federācija, kas kā komandu sporta veidu pārstāve darbojas Starptautiskajā volejbola federācijā. Starptautiskā Olimpiskā komiteja nesenā sarakstē ar Latvijas Olimpisko komiteju norādīja, ka pludmales volejbolisti ir sporta spēļu komanda.

Prēmijas pienākas arī sportista treneriem, apkalpojošiem sporta darbiniekiem, tai skaitā sporta ārstiem un apkalpojošam personālam. Kā arī, lai veicinātu sporta veida vai disciplīnas attīstību, par sacensībās iegūto trešo vietu, Ministru kabinets attiecīgajai federācijai var piešķirt naudas balvu līdz 25 000 latu.

Sportistiem pienākas prēmija arī no Rīgas domes, kas olimpiskās bronzas medaļas ieguvējus iepriekš jau nolēma prēmēt ar 4000 latiem. Tāda paša lieluma naudas balvas saņems arī sportistu treneri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu