«Jevgeņijā Oņeginā» debitēs uzlecošās Krievijas zvaigznes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

12.augustā 19.00 Pētera Čaikovska «Jevgeņijā Oņeginā» gaidāmas divas debijas Latvijas Nacionālajā operā. Tatjanas lomā iejutīsies soprāns Angelīna Ņikitčenko, bet Olga būs kontralts Nadežda Karjazina. Abas mākslinieces ir Maskavas Lielā teātra jauno dziedātāju programmas dalībnieces. Pie diriģenta pults stāsies Modests Pitrens. 

Vairāku starptautisko konkursu laureāte Angelīna Ņiktičenko ir ne vien skaista soprāna īpašniece, bet arī lieliska un organiska aktrise. Viņas tēlojumu Tatjanas lomā var salīdzināt ar Kristīnes Opolais sniegumu.

Nadežda Karjazina šovasar ieguvusi trešo vietu prestižajā Plasido Domingo konkursā Operalia. Īpaši aicinām pievērst uzmanību, ka pirmo reizi pēc ilgāka laika uz LNO skatuves būs dzirdams kontralts - Čaikovskis Olgas lomu rakstījis tieši šim retajam balss tipam.

Oņegina lomā 12.augusta izrādē iejutīsies Jānis Apeinis, kurš oktobra beigās šo lomu dziedās Sanktpēterburgas Mihaila teātra jauniestudējumā. Tā veidošanā iesaistījušies arī citi latviešu mākslinieki - scenogrāfe Monika Pormale un kostīmu mākslinieki «Mareunrol's».

Biļetes: Ls 3.5 - 22

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu