Kinopunkts aicina uz sadarbību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Kinopunkta mērķis ir nodrošināt iespēju Latvijas reģionu iedzīvotājiem regulāri apmeklēt kino vietās, kur nav kinoteātru, noskatīties gan pašmāju, gan ārzemju jaunākās filmas uz lielā ekrāna par pieejamu ieejas maksu. 

Pateicoties Kinocentra atbalstam, Kinopunktu darbība tiek turpināta, piedāvājot iedzīvotājiem Latvijā ražotās filmas un animāciju. Programmā plānots demonstrēt A.Karpetjana spēlfilmu «Cilvēki tur», I.Bičevskas dokumentālo īsfilmu ciklu par bijušās Padomju Savienības dalībvalstīm «15 stāst par jauno»; I.Zviedra lielu popularitāti ieguvušo dokumentālo filmu «Dokumentālists», kā arī Animācijas Brigādes, Atom Art un Nila Skapāna jaunākās animācijas filmas. Sadarbībā ar privātiem atbalstītājiem, tiek plānoti arī ārvalstu filmu demonstrējumi.

Projekta Kinopunkts organizatori aicina uz sadarbību reģionu kultūras namus un pašvaldības, kas būtu gatavi uzņemties iniciatīvu, lai savā pilsētā, novadā tiktu atvērts Kinopunkts un tiktu atjaunota publiska kinoskatīšanās tradīcija. Projekta ietvaros Kinopunktiem daļēji tiek segti izdevumi, kas saistās ar kinoseansu demonstrēšanu. Par sadarbības iespējām lūgums sazināties ar projekta koordinatorēm Kristīni Meirāni (tel. 26141368) un Maiju Kalniņu (tel. 29852738).

Projekts Kinopunkts tika uzsākts 2010. gadā kā sociāls projekts, kura ietvaros 26 Latvijas reģionos skatītājiem tika piedāvāta iespēja regulāri apmeklēt gan latviešu, gan ārzemju kino uz lielā ekrāna par simbolisku ieejas maksu. Projekts guva lielu atsaucību, un kopš tā uzsākšanas, Kinopunkta filmas ir noskatījušies vairāk kā 30 000 skatītāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu