Pavlovskis kritizē argumentāciju viņa atzīšanai par «persona non grata» Latvijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ziņu aģentūras «Regnum» galvenā redaktora vietnieks Igors Pavlovskis izplatījis atklātu vēstuli ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam (RP), kritizējot argumentāciju viņa atzīšanai par «persona non grata» Latvijā.

Atklātā vēstule publicēta gan ziņu aģentūrā «Regnum», gan vairākos Latvijā iznākošajos masu medijos. «Biedri Rinkēvič! Es nevaru no Jums pieprasīt, jo neesmu Latvijas nodokļu maksātājs, bet es pārliecinoši lūdzu uzrādīt konkrētus pret mani vērstos apvainojumus. Ko tieši biju darījis, lai apdraudētu «teritoriālo integritāti» un «ekonomisko drošību» Latvijā? Pretējā gadījumā es paturu tiesības izturēties pret Jums kā meli,» teikts vēstulē.

Ziņu aģentūra «Regnum» aktīvi apraksta Latvijas ārlietu ministra lēmumu par nevēlamām personām Latvijā atzīt Krievijas polittehnologu, bijušo ziņu aģentūras «Regnum» vadītāju Modestu Koļerovu un «Regnum» galvenā redaktora vietnieku Igoru Pavlovski.

Par šo jautājumu aptaujāti gan eksperti, gan lūgts Krievijas Ārlietu ministrijas viedoklis. Krievijas Ārlietu ministrija «Regnum» līdzīgi kā iepriekš Krievijas vēstniecība Latvijā paziņojumā masu medijiem norāda, ka atbildība par abu valstu attiecību pasliktināšanos gulstas uz Latvijas pleciem. Tāpat Krievijas ārlietu resors brīdina, ka patur sev tiesības spert adekvātu atbildes soli.

«Regnum» arī vēsta, ka tās centrālajā birojā Maskavā pēc Latvijas varas iestāžu pieprasījuma tiekot veikta darbinieku nopratināšana un dokumentu konfiskācija. Latvijas iestāžu lūgumu izpildot Krievijas tiesībsargi.

LETA jau ziņoja, ka 8.augustā Rinkēvičs paziņoja, ka par Latvijai nevēlamām personām pasludināts Koļerovs un Pavlovskis. Latvijas Ārlietu ministrijas paziņojumā bija teikts, ka lēmums pieņemts, jo Latvijas kompetentās iestādes sniegušas informāciju par Koļerova un Pavlovska Latvijā slēptā veidā īstenotajām aktivitātēm, kas vērstas pret Latvijas drošības interesēm, tostarp teritoriālo vienotību un valsts ekonomisko drošību.

Krievijas vēstniecība Latvijā pēc šī lēmuma izplatīja paziņojumu masu medijiem, kurā norādīja, ka tā pauž dziļu izbrīnu par ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (RP) lēmumu pasludināt par Latvijā nevēlamām personām vēl divus Krievijas pilsoņus. «Rodas iespaids, it kā esam atgriezušies aukstā kara laikā.» Pēc vēstniecības domām, trešdien pieņemtais lēmums saasinājis situāciju, kas radās, jau iepriekš liedzot diviem Krievijas vēsturniekiem Aleksandram Djukovam un Vladimiram Simindejam iebraukt Latvijā. «Kārtējo nekonstruktīvo Latvijas puses soli vērtējam kā tādu, kurš rada nopietnu kaitējumu divpusējo attiecību pragmatiskai un savstarpēji izdevīgai attīstībai un kurš ir pretrunā vārda brīvības un demokrātijas principiem,» uzsvēra vēstniecība.

Jau ziņots, ka Koļerovs un Pavlovskis Rīgā viesojās šā gada jūnija sākumā. Viņi abi Latvijas galvaspilsētā prezentēja Koļerova rakstu krājumu «Impērijas pulsēšana». Tolaik Koļerovs un Pavlovskis viesojās arī Līvānos un Daugavpilī, kur tikās ar vietējiem medijiem un Daugavpils domes pārstāvjiem. Raidījums «Nekā personīga» iepriekš pieļāva, ka, iespējams, Krieviju interesē Latgalē nostiprināt informatīvo platformu pirms gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām.

Kremlim pietuvinātais polittehonologs Koļerovs Lietuvā, Igaunijā un Gruzijā jau iekļauts nevēlamo personu sarakstā. Koļerovu «Obščaja Gazeta» nodēvējusi par vienu no 15 labākajiem polittehnologiem Krievijā. Viņš tiek dēvēts par Krievijas interešu ruporu tuvākajās kaimiņvalstīs, tostarp Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu