Atklātas Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļas rekonstruētās telpas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jūrmalas slimnīcā piektdien tika atklātas Dzemdību nodaļas jaunās telpas, kurās veikti rekonstrukcijas darbi, aģentūru LETA informēja Jūrmalas pilsētas domē.

Turpmāk Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļa papildus piedāvās arī dzemdības vannā. Renovācijas laikā saglabāta Dzemdību nodaļas funkcionalitāte un komforts, bet tagad pacientiem būs pieejamas 17 palātas, četras dzemdību zāles, dzemdību vanna, divas operāciju zāles un jaundzimušo intensīvā palāta. Nodaļā komfortablos apstākļos vienlaikus var uzturēties divdesmit sievietes ar jaundzimušajiem.

Renovācija un rekonstrukcija tika īstenota projektā «Stacionārās veselības aprūpes infrastruktūras pilnveidošana SIA «Jūrmalas slimnīca», veicot pasākumus veselības aprūpes pakalpojumu kvalitātes un izmaksu efektivitātes uzlabošanai». Projekts īstenots divos posmos: no 2011.gada augusta veikta ēkas ārējā renovācija un rekonstrukcija, bet no 2012.gada februāra - ēkas iekšējās renovācijas darbi.

Ēkas ārējās renovācijas un rekonstrukcijas laikā veikti ēkas energoefektivitātes uzlabošanas pasākumi - nomainīts jumts, siltināta ārējā fasāde un nomainīti logi. Jūrmalas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Egons Liepiņš skaidro, ka veiktie renovācijas un rekonstrukcijas darbi sniedz iespējas nākotnē paplašināt telpas un aprīkot ēkas piekto stāvu. Renovējot ēku, nomainīti arī pacientu transporta un apmeklētāju lifti, kas slimnīcā darbojās jau kopš korpusa atvēršanas no 1988.gada un bija ne tikai fiziski, bet arī morāli novecojuši.

«Dzemdību nodaļas renovācija ir tikai loģisks solis slimnīcas turpmākajai attīstībai, jo liela daļa Latvijas sieviešu izvēlas dzemdēt Bulduros. Nodaļas labiekārtošana notika jau pirms desmit gadiem, un šajā laikā to izmantoja daudzas jaunās ģimenes. Pēdējos desmit gados dzemdību skaits ikkatru gadu palielinājās, un 2008.gadā sasniedza pat vairāk nekā 1500 dzemdības gada laikā, kas ir vērā ņemams skaitlis nodaļai ar divdesmit gultas vietām,» norādīja Liepiņš.

Jūrmalas slimnīca nodrošina neatliekamo medicīnisko palīdzību ķirurģijas, terapijas, neiroloģijas, dzemdību un ginekoloģijas profilos, kā arī ambulatoro veselības aprūpi dienas stacionārā, veselības aprūpē mājās un diagnostikā. Jūrmalas slimnīcā dzemdību procesā piedalās ārsts ginekologs - dzemdību speciālists, vecmāte, neonatologs, un pēcdzemdību aprūpē papildus tiek piesaistītas bērnu māsas un fizioterapeits.

Renovācijas un rekonstrukcijas kopējās izmaksas pārsniedz 1,29 miljonus latu, no kuriem 51 % sedz Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļi, Jūrmalas slimnīca - 42 %, Jūrmalas pilsētas pašvaldība - 7 %. Dzemdību nodaļas renovācijas izmaksas sasniedz 533 000 latu, kur ERAF līdzfinansējums ir vairāk nekā 289 000 latu, Jūrmalas pilsētas pašvaldības finansējums - vairāk nekā 88 000 un slimnīcas finansējums - ap 154 000 latu. Lai veiksmīgi pabeigtu rekonstrukciju, slimnīca saņēma aizņēmumu bankā.

«Kopš 2005.gada Jūrmalas slimnīca ir starptautiski atzīta par mazulim draudzīgu medicīnas iestādi, par ko apmeklētājiem atgādina sertifikāts pie sienas Dzemdību nodaļā. Pateicoties pašvaldības gādībai par slimnīcu un personāla augstajai profesionalitātei, Jūrmalas slimnīca ir kļuvusi par visā valstī populāru dzemdību vietu, uz kurieni sievietes brauc pat no visai attāliem Latvijas rajoniem. Mums ir patiess gandarījums, ka, pabeidzot slimnīcas renovāciju, jaunajās Dzemdību nodaļas telpās varēs piedāvāt ne tikai augstu servisa līmeni, bet arī jaunus pakalpojumus. Un tas ir likumsakarīgi, jo Jūrmala ir vienīgā Latvijas pilsēta, kam Pasaules Veselības organizācija jau gadiem ilgi piešķir Veselīgas pilsētas statusu, kas apliecina, ka pašvaldības izveidotā sociālās un veselības aizsardzības sistēma tiek novērtēta ne tikai pašu valstī, bet arī starptautiski,» uzskata Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu