Dabas muzejs aicina piedalīties fotokonkursā «Kukaiņi tuvplānā»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Dabas muzejs un žurnāls «Vides Vēstis» aicina kukaiņu un dabas fotogrāfus amatierus piedalīties fotokonkursā «Kukaiņi tuvplānā» un iesūtīt savus darbus līdz 2012. gada 7.oktobrim. 

Latvijas Dabas muzejā jau 11 gadus tiek rīkots fotokonkurss «Mans putns», kas gadu gaitā kļuvis par neatņemamu Putnu dienu sastāvdaļu. Šogad sadarbībā ar žurnālu «Vides Vēstis» un Anitru Toomu radusies ideja pievērst pienācīgu uzmanību arī pārsteidzoši plašajai sīko un daudzveidīgo dzīvnieku - kukaiņu - pasaulei, rīkojot fotokonkursu «Kukaiņi tuvplānā».

Fototehnikai aizvien attīstoties un pilnveidojoties, dabas vērotājiem nu ir iespēja iemūžināt pat vissīkākos objektus dabā. Tā kā vasara ir labākais laiks, kad kukaiņus var redzēt un fotografēt visā to daudzveidībā, tiek rīkota sacensība arī tiem fotogrāfiem amatieriem, kuriem tīkama kukaiņu pasaule, izdodas tos pamanīt, pietiek pacietības skriet tiem līdzi un ir spējas ar fotoaparātu noķert interesantus kadrus.

Fotogrāfijas konkursam jāiesniedz līdz 2012. gada 7.oktobrim Latvijas Dabas muzejā, K.Barona ielā 4, LV-1050 ar norādi - fotokonkursam «Kukaiņi tuvplānā». Darbus var sūtīt pa pastu (pasta zīmogs 5.oktobris) vai arī personīgi nogādāt Latvijas Dabas muzejā. Tie tiks vērtēti četrās kategorijās: vaboles, tauriņi, citi kukaiņi un dažādas kukaiņu attīstības stadijas. Autoru darbi būs apskatāmi izstādē Latvijas Dabas muzejā no 2012. gada 24.oktobra līdz 30.decembrim. Labākie darbi tiks publicēti arī žurnālā «Vides Vēstis», bet galvenā balva ir dāvanu karte Ls 350 vērtībā fototehnikas veikalā.

Fotokonkursa nolikums pieejams mājas lapā «dabasmuzejs.gov.lv».

Konkurss veidots sadarbībā ar AS «Latvijas Zaļais punkts».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu