Rīgā atklāti septiņi jauni publiskie atkritumu šķirošanas punkti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas Zaļais punkts sadarbībā ar Rimi un Supernetto ir īstenojis ilgi lolotu ideju - pie pieciem Rimi un diviem Supernetto veikaliem Rīgā iekārtojis publiskos atkritumu šķirošanas punktus. Tajos ikviens ir aicināts izmest stikla un plastmasas iepakojumu. 

Latvijas Zaļā punkta direktors Kaspars Zakulis stāsta: «Septiņas jaunas publiskās šķirošanas vietas - tā ir laba ziņa rīdziniekiem, kam dzīvesvietas tuvumā nav šķirošanas konteineru, toties pārtikas iegāde Rimi vai Supernetto - ikdienas ieradums, kuru nu varēs apvienot arī ar šķirošanu. Pirmās divas konteineru «darbības» nedēļas jau ir pagājušas un apliecinājušas - pat bez īpašas reklāmas konteineri ir pamanīti un tiek aktīvi lietoti. Tā turpināt! Paldies visiem šķirotājiem, Rimi un Supernetto - par atsaucību un sadarbību.»

Šķirošanas konteineri pieejami pie šādiem Rimi un Supernetto veikaliem:

  • Rimi Mīlgrāvja ielā 6
  • Rimi P. Brieža ielā 33a
  • Rimi Kr. Valdemāra ielā 112
  • Rimi Kurzemes prospektā 1a
  • Rimi Prūšu ielā 2b
  • Supernetto Saharova ielā 23a
  • Supernetto Juglas ielā 25

Precīza informācija par to, kas konteineros šķirojams, atrodama gan uz pašiem konteineriem, gan veikalos izvietotajās infolapiņās un plakātos. Atkritumu šķirošanas punktus apkalpo uzņēmums «Eko Rīga», un tā direktors Kaspars Patašs aicina konteineros mest tikai to, kas paredzēts: zaļajā konteinerā - stikla pudeles un burkas, dzeltenajā - saplacinātas dzērienu plastmasas pudeles, sadzīves ķīmijas un kosmētikas plastmasas pudeles. Savāktos materiālus «Eko Rīga» pāršķiros un nodos pārstrādei: PET pudeles rūpnīcai «PET Baltija» Jelgavā, cietās plastmasas pudeles un maisiņus - «Nordic Plast» Olainē, bet stikls dosies uz pārstrādi Lietuvā un Ukrainā.

Rūpējoties par apkārtējās vides tīrību un atkritumu šķirošanu, Rimi jau vairākus gadus atbalsta Latvijas Zaļā punkta organizētās atkritumu šķirošanas aktivitātes. «Ja cilvēkiem jautātu, vai viņi ir par tīru vidi šodien un nākotnē, gandrīz visi atbildētu, ka ir. Tomēr brīdī, kad ar savu ikdienas rīcību jāsāk pierādīt atbildīgu rīcību, saprotot, ka tīra vide un dabas resursu taupīšana sākas ar katru no mums, atbilde var nebūt tik viennozīmīga. Kāpēc? Droši vien tādēļ, ka cilvēkiem ir grūti mainīt savus paradumus. Taču labā ziņa ir tā, ka šķirot ir viegli. Mēs ceram, ka ar septiņu jauno šķirošanas punktu izveidi pie Rimi un Supernetto veikaliem šķiroto iepakojumu nodošana kļūs vēl ērtāka, un arvien vairāk Rīgas iedzīvotāji sāks šo iespēju aktīvi izmantot, lai dotu lietām otru dzīvi un samazinātu kopējo atkritumu daudzumu poligonos», stāsta Dace Valnere, «Rimi Latvia» vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu