Madonna Sanktpēterburgā pauž atbalstu homoseksuāļu kopienai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Popdīva Madonna ceturtdien koncertā Sanktpēterburgā paudusi atbalstu homoseksuāļu kopienai. 

Dziedātāja uzstājās melnā apakšveļā, demonstrējot apmeklētājiem uz muguras uzrakstīto saukli «No Fear» («Bez bailēm»). Viņa aicināja klausītājus «izrādīt mīlestību un atbalstu geju kopienai».

Daudzi koncerta apmeklētāji valkāja rozā aproces geju un lesbiešu kopienas atbalstam, kas tika dalītas pie ieejas pasākumā.

Kā ziņots, geju tiesību aktīvisti plānoja protestus pret dziedātāju, jo viņas atbalstu neuzskatīja par pietiekamu. «Mūs skatījumā, nepietiek ar pāris vārdu pateikšanu homoseksuāļu atbalstam starp divām dziesmām koncerta laikā,» norādīja Sanktpēterburgas aktīvists Jurijs Gavrikovs.

Iepriekš aktīvisti aicināja Madonnu atcelt koncertus Krievijā, šādi paužot atbalstu geju un lesbiešu kopienai Krievijā.

Šā gada februārī Sanktpēterburgā tika pieņemtais likums, kas paredz, ka ikvienam, kurš piedalās «publiskos aktos», lai propagandētu homoseksualitāti, biseksualitāti vai transdzimuma identitāti nepilngadīgo vidū, draud līdz 3000 rubļu (50 latu) liela sodanauda, bet šādu pasākumu organizatoriem līdz 50 000 rubļu (900 latu) liels naudassods.

Otrdien koncertā Maskavā Madonna pauda atbalstu vārda brīvībai, aicinot Krievijas varasiestādes atbrīvot trīs «Pussy Riot» dalībnieces, kas tiek apsūdzētas reliģiska naida motivētā huligānismā par antiputiniskas «panku lūgšanas» akcijas «Dievdzemdētāja, padzen Putinu!» sarīkošanu Krievijas galvaspilsētas Kristus Pestītāja katedrālē šā gada februārī.

Madonna pārtrauca koncertu, lai pavēstītu apmeklētājiem, ka lūdz Dievu par «Pussy Riot» dalībnieču atbrīvošanu.

Slavenā dziedātāja, līdzīgi kā «Pussy Riot» «panku lūgšanas» laikā, uz skatuves valkāja slēpošanas masku un koncerta laikā izģērbās līdz krūšturim, lai parādītu faniem uz muguras uzrakstīto grupas nosaukumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu