Fotoradari Francijas valdībai varētu nest rekordlielus ieņēmumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Fotoradari Francijā šogad varētu nest rekordlielus ienākumus, valdībai no tiem gūstot aptuveni 700 miljonus eiro (491,9 miljonus latu).

Laika periodā no 1.janvāra līdz 30.jūnijam fotoradari Francijas budžetu papildinājuši par 324 miljoniem eiro (227,7 miljoniem latu), liecina Francijas Ceļu pārkāpumu pārvaldes apkopotā informācija.

Prognozes liecina, ka šogad šie ieņēmumi varētu būt lielāki nekā pērn, kad fotoradaru sodos tika iekasēti 639 miljoni eiro (449,09 miljoni latu), kas ir rekordaugsts līmenis.

Ienākumu pieaugums tiek skaidrots ar fotoradaru skaita palielināšanos uz valsts ceļiem. 2012.gadā fotoradaru skaits sasniedzis 2200, salīdzinot ar 1473 2008.gadā.

Turklāt liels skaits fotoradaru šogad izvietots pie skolām.

Kāds ceļu satiksmes eksperts intervijā laikrakstam «Les Echos» norāda, ka daļēji šo sodu pieaugums varētu būt saistīts ar prezidenta vēlēšanu sekām.

Kad Francijā mainās valdības, visi ātruma pārkāpuma sodi, kas fiksēti iepriekšējās valdības valdīšanas laikā, parasti tiek norakstīti.

Nikolā Sarkozī šo likumu atcēla, kad nāca pie varas 2007.gadā, taču eksperti uzskata, ka atsevišķi autobraucēji to varētu nebūt apjautuši.

Tikmēr jaunākie dati arī liecina, ka pēdējo desmit gadu laikā kopš fotoradaru uzstādīšanas ceļu satiksmes negadījumu skaits ir ievērojami sarucis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu