Vilks cer «baltajā sarakstā» redzēt pēc iespējas vairāk uzņēmumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Finanšu ministrs Andris Vilks (V) vēlētos tā dēvētajā baltajā sarakstā jeb padziļinātās sadarbības programmā redzēt pēc iespējas vairāk uzņēmumu.

Latvijā gan Finanšu ministrijas, gan Valsts ieņēmumu dienesta prioritātei ir jābūt sadarbības ar uzņēmumiem uzlabošana un pastiprināšana, lai uzņēmējdarbībā būtu godīga konkurence un lai mazinātu ēnu ekonomiku, kas saskaņā ar pētījumu datiem gan ir sarukusi, tomēr joprojām saglabājas augstā līmenī, sacīja Vilks. Ministrs cer, ka padziļinātās sadarbības programma būs pozitīvs signāls, lai mazinātu negodīgu konkurenci uzņēmējdarbībā.

Sveicot pirmos «baltajā sarakstā» iekļautos uzņēmumus, ministrs pauda cerību, ka sadarbības modelis tiks pilnveidots un arvien vairāk uzņēmumu tiks iekļauti programmā, kā tas ir ASV, kur ir individuāla pieeja uzņēmumiem.

Vilks vēlas padziļinātās sadarbības programmā redzēt pēc iespējas vairāk uzņēmumu, un tā būs viena no tālākās darbības prioritātēm. «Mēs esam tikai sākumā, sarakstam ir jāpieaug,» sacīja ministrs.

Pēdējās dienas Latvijai nesušas pozitīvas ziņas, teica finanšu ministrs, atzīmējot gan Latvijas pludmales volejbolistu izcīnīto medaļu olimpiskajās spēlēs, gan arī labos Latvijas iekšzemes kopprodukta izaugsmes rādītājus otrajā ceturksnī, kas, pēc Vilka teiktā, ir «pārsteidzoši laba izaugsme uz Eiropas Savienības fona».

Ministrs atzīmēja, ka labās sekmes nodokļu ieņēmumos, šogad valsts budžetā iekasējot jau par vairāk nekā 260 miljoniem latu vairāk nekā pērn atbilstošā periodā, ir liels uzņēmumu nopelns.

Kā ziņots, padziļinātās sadarbības programmā iekļauti pirmie septiņi uzņēmumi - energokompānija AS «Latvenergo», mazumtirgotājs SIA «Rimi Latvija», būvuzņēmums SIA «Arčers», atkritumu apsaimniekotājs SIA «Getliņi Eko», ūdensapgādes, apkures un dārza preču vairumtirgotājs SIA «Akvedukts», biodīzeļdegvielas ražošanas un pārkraušanas komplekss SIA «Bio-Venta» un krāsu, industriālo pārklājumu un ar krāsu produktiem saistīto preču izplatītājs SIA «Tikkurila».

Gan šie septiņi uzņēmumi, gan citi, kas pieteiksies un tiks iekļauti «baltajā sarakstā», saņems vairākas priekšrocības sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienestu.

Uzņēmumam, kas vēlas piedalīties programmā, elektroniski ir jāiesniedz pieteikums dalībai programmā, izmantojot Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanās sistēmu. Ja nodokļu maksātājs atbilst visiem kritērijiem, Finanšu ministrija pieņem lēmumu par nodokļu maksātāja iekļaušanu programmā.

Uzņēmumi, kas iekļauti «baltajā sarakstā», tiks publicēti Finanšu ministrijas mājaslapā padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku reģistrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu