Štrombergs - divkārtējais olimpiskais čempions

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Londonas olimpisko spēļu BMX riteņbraukšanas sacensībās šodien par divkārtējo olimpisko spēļu čempionu kļuva Māris Štrombergs.

Fotogalerija

Finālbraucienā latviešu BMX sportists jau no sākuma izvirzījās vadībā un spēja nosargāt pirmo vietu līdz pat finiša līnijai.

Sudraba medaļu izcīnīja austrālietis Sems Viloubijs, bet bronzas godalgu ieguva kolumbiešu BMX sportists Karloss Mario Okvendo Sabala.

Pirms tam Štrombergs pusfināla braucienos divreiz ierindojās ceturtajā vietā, bet vienreiz finišēja otrais, ar desmit punktiem otrajā pusfinālā ieņemot trešo vietu.

Tikmēr Edžum Treimanim, kurš pirmajā pusfinālā ieguva septīto, piekto un otro vietu (14 punkti), pietrūka tikai divu punktu, lai sasniegtu finālu, bet Rihards Veide šā paša pusfināla braucienos ierindojās sestajā, piektajā un septītajā vietā, kopumā ar 18 punktiem iegūstot septīto vietu.

Atgādinām, ka ceturtdien visi trīs Latvijas BMX riteņbraucēji spēja pārvarēt ceturtdaļfināla kārtu.

Latvijai šī ir otrā godalga šajās olimpiskajās spēlēs, jo ceturtdienas vakarā bronzas medaļas izcīnīja pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš.

BMX finālbrauciena rezultāti:

  1. Māris Štrombergs (Latvija) 37,576 sekundes
  2. Sems Viloubijs (Austrālija) 37,929
  3. Karloss Mario Okvendo Sabala (Kolumbija) 38,251
  4. Raimons van der Bīzens (Nīderlande) 38,492
  5. Tvans van Gends (Nīderlande) 44,744
  6. Andres Eduardo Himeness Seisedo (Kolumbija) 53,377
  7. Konors Fīldss (ASV) 1:03,033
  8. Laiems Filipss (Lielbritānija) 2:11,918
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu