Šķērsojot valsts robežu transportlīdzekļi bieži vien neatbilst prasītajai kārtībai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone

Pēdējās nedēļas laikā robežsargi, veicot valsts robežu šķērsojošo transportlīdzekļu apskati, konstatējuši vairākus gadījumus, kad no Latvijas uz Baltkrieviju izbraucošajām Latvijā reģistrētajām automašīnām nav valsts piederības zīmes - LV uzlīmes. Tādējādi tiek pārkāpts MK noteikumu Nr.871 «Ceļu satiksmes noteikumi» 256.punkts, sakarā ar ko vadītājiem tiek sastādīts Lēmums par atteikumu ar transportlīdzekli šķērsot Valsts robežu.

Saskaņā ar Robežsardzes likuma 13.panta pirmās daļas 7 punktu viens no Robežsardzes uzdevumiem ir veikt robežkontroli un laist pāri valsts robežai personas, transportlīdzekļus, kravas un citas mantas, ja pareizi noformēti dokumenti, kas dod tiesības šķērsot valsts robežu, un ir pabeigtas robežsargu, muitas un citu valsts dienestu kontroles operācijas.

Atgādinām, ka transportlīdzekļu vadītājiem pēc robežsargu pieprasījuma, saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 25.pantu jāuzrāda visi transportlīdzekļa vadīšanai nepieciešamie dokumenti - vadītāja apliecība, transportlīdzekļa reģistrācijas dokumenti, tehniskās apskates dokuments, apdrošināšanas polise, LV uzlīme u.c.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu