Spānija revanšējas Krievijai un iekļūst olimpiskajā finālā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Londonas olimpisko spēļu basketbola turnīra pirmajā pusfināla spēlē šovakar Spānijas valstsvienība ar 67:59 pārspēja Krievijas izlasi.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 16 punktiem bija Pau Gazols, 14 punktus pievienoja Hosē Kalderons, bet 11 punkti bija Rūdija Fernandesa kontā. Krievijas izlasē ar 14 punktiem izcēlās Saša Kauns, bet pa desmit punktiem sakrāja Antons Ponkrašovs un Andrejs Kiriļenko.

Spēle iesākās ļoti nervozā cīņā un rezultāts auga ļoti lēnām - pēc nospēlētām desmit minūtēm ar 12:9 vadībā bija Krievijas izlase, bet otrās ceturtdaļas vidū krievi panāca jau +13 (27:14). Arī turpinājumā spāņi uzbruka ar katastrofālu precizitāti, pirmajās 20 minūtēs spējot gūt vien 20 punktus, tādejādi Krievijas basketbolistiem pēc pirmā puslaika bija 11 punktu pārsvars (31:20).

Trešajā ceturtdaļā Spānijas valstsvienība sāka pakaļdzīšanos un pirms pēdējām desmit minūtēm spēja panākt neizšķirtu 46:46, bet pēdējā ceturtdaļā spāņi pārņēma vadību un ceturtdaļas vidū pārsvars bija jau desmit punkti (60:50). Atlikušajā laikā Krievijas komandai neizdevās atgūties un nācās samierināties ar zaudējumu.

Atgādinām, ka apakšgrupu posmā abu komandu tikšanās reizē Spānija spēles sākumā panāca 20:2, tomēr mačā zaudēja ar 74:77.

Šovakar, plkst. 23.00 sāksies otra pusfināla cīņa, kurā tiksies Pekinas olimpisko spēļu čempioni ASV basketbolisti un Argentīnas valstsvienība.

Svētdien, plkst. 13.00 sāksies spēle par bronzas medaļām, bet plkst. 17.00 laukumā dosies olimpisko spēļu finālisti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu