FM neiebilst jautājuma par papildu līdzekļu piešķiršanu Stradiņa slimnīcai skatīšanai valdībā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Finanšu ministrija (FM) saņēmusi prasīto informāciju no Veselības ministrijas, tāpēc FM konceptuāli neiebilst, ka nākamnedēļ, 14.augustā, valdībā tiek skatīts jautājums par desmit miljonu latu piešķiršanu Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas vajadzībām, aģentūrai LETA sacīja FM Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis.

Lēmums par šīs summas piešķiršanu Stradiņa slimnīcai un par finansējuma avotu būs jāpieņem valdībai.

Jau ziņots, ka Stradiņa slimnīcai nepieciešami desmit miljoni latu ieguldīšanai pamatkapitālā, lai stabilizētu finanšu situāciju.

Slimnīcas valdes priekšsēdētāja Rūta Valtere šodien stāstīja, ka ārstniecības iestādei nav līdzekļu darbam šā gada novembrī un decembrī, jo šiem mēnešiem paredzētais finansējums ir iztērēts. Valtere norādīja, ka jautājuma par desmit miljonu latu piešķiršanu slimnīcai atlikšana nav vēlama, jo tas negatīvi ietekmē slimnīcas darbību, turklāt līdzekļu trūkums apdraudot slimnīcas darbību jau tuvākajos mēnešos.

Iepriekš valdība atlika lemšanu par desmit miljonu latu ieguldīšanu Stradiņa slimnīcas pamatkapitālā, jo FM vēlējās no slimnīcas un Veselības ministrijas saņemt papildu informāciju - argumentētu un detalizētu skaidrojumu, kāpēc slimnīcā izveidojusies sarežģītā finanšu situācija. FM vēlējās arī zināt, ko Veselības ministrija ir darījusi, lai problēmsituācija neveidotos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu