Nepieciešams:
Kabači dārzeņu mērcē
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
2 kg kabaču
1 saldais pipars
1 skābs ābols
2 čilī pipari
2 burkāni
1 galviņa ķiploka
100 g tomātu pastas
1 glāze cukura
1 glāze augu eļļas
50 g sāls
100 g 9% etiķa
Pagatavošana:
Kabačus sagriež gabaliņos. Pārējos dārzeņus smalki sagriež vai samaļ gaļas mašīnā. Katliņā uzkarsē eļļu, apcep sagrieztos dārzeņus, tad pieliek tomātu pastu, eļļu, cukuru, sāli un etiķi, uzvāra. Mērcē liek sagrieztos kabačus, vāra 25 minūtes, liek burkās ar visu šķidrumu, kas radies vārīšanās laikā, aizvāko. Glabā vēsumā.