Romnijs par kandidātu uz viceprezidenta amatu izvēlēsies Polu Raienu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Republikāņu kandidāts uz ASV prezidenta amatu Mits Romnijs gatavojas sestdien paziņot, ka viņa partneris vēlēšanās, kandidējot uz viceprezidenta amatu, būs pašreizējais Pārstāvju palātas loceklis Pols Raiens, atsaucoties uz avotiem Romnija kampaņas štābā, ziņo ASV mediji.

Jau iepriekš Romnija kampaņas štābs pavēstīja, ka par savu izvēlēto kandidātu uz viceprezidenta amatu viņš paziņos ap plkst.9 (ap plkst.16 pēc Latvijas laika) Norfolkā uz norakstītā līnijkuģa «USS Wisconsin» klāja.

Televīzijas kanāli «NBC News», CNN un interneta laikraksts «The Huffington Post» atsaucas vismaz uz diviem avotiem, kas apstiprinājuši Raiena kandidatūru.

Arī izvēlētā vieta sava vēlēšanu partnera paziņošanai liecina, ka tas būs pašreizējais Pārstāvju palātas Budžeta komisijas priekšsēdētājs Raiens.

Raiens, kurš aktīvi iestādamies par federālās valdības izdevumu samazināšanu un nodokļu pazemināšanu, izpelnījies daudzu republikāņu simpātijas, pārstāv Viskonsinas pavalsti, kuras vārds dots līnijkuģim, kas savulaik piedalījies gan Otrajā pasaules karā, gan Persijas līča karā.

Ja apstiprināsies, ka Romnijs par savu partneri izvēlējies Raienu, tas liecinās, ka viņa kampaņas galvenais jautājums būs turpmākie valsts tēriņi un valdības loma amerikāņu dzīvēs, norāda eksperti.

42 gadus vecais Raiens pēdējo dienu laikā izpelnījies arī atzinību vairāku ietekmīgu laikrakstu ievadrakstos.

Piemēram, «The Wall Street Journal» ceturtdien atzina, ka viņš būšot spēcīgs atbalsts Romnijam, jo iemieso «šo vēlēšanu iedabu un likmes».

«Vairāk nekā jebkurš cits politiķis Pārstāvju palātas budžeta [komisijas] priekšsēdētājs definējis gan šīs likmes, gan vispārējo izvēli par valdības lomu - vai Amerika atkal kļūs par izaugsmes ekonomiku vai ieslīgs interešu grupu dominētā pagrimumā,» norāda «The Wall Street Journal».

Vienlaikus viceprezidenta amata kandidāta nosaukšana uz līnijkuģa klāja satur arī spēcīgu militāru simbolismu.

Jau iepriekš Romnijs asi kritizējis pašreizējā prezidenta Baraka Obamas lēmumu krasi samazināt Pentagona izdevumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu