Par plaģiātismu atstādināts pazīstamais «Time» komentētājs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pazīstamais žurnāla «Time» komentētājs un televīzijas kanāla CCN raidījumu vadītājs Farīds Zakarija atzinis, ka pieļāvis plaģiātismu savā publikācijā izmantojot žurnāla «The New Yorker» rakstu par ieroču kontroli, un abi mediji paziņojuši par viņa atstādināšanu.

«Mediju reportieri norādījuši, ka rindkopas manā šīsnedēļas «Time» slejā satur lielu līdzību ar rindkopām Džilas Lepores eseju 23.aprīļa «The New Yorker». Viņiem ir taisnība. Esmu pieļāvis šausmīgu kļūdu,» teikts Zakarijas izplatītajā paziņojumā. «Tas ir nopietns pārkāpums, par kuru esmu atbildīgs vienīgi es. Es bez ierunām atvainojos viņai, maniem «Time» redaktoriem un maniem lasītājiem.»

«Time» pārstāvis Ali Zelenko paziņojis, ka Zakarijas atvainošanās esot pieņemta, taču piebildis, ka viņa nodarījums ir pretrunā ar žurnāla standartiem, kas tiek piemērotu sleju autoriem.

Skandāla rezultātā «Time» pagaidām uz mēnesi atteicies no Zakarijas sleju publicēšanas, bet galīgais lēmums tiks pieņemts vēlāk.

Arī televīzijas kanāls CNN, kas, tāpat kā «Time», pieder mediju konglomerātam «Time Warner», paziņojis, ka Zakariju atstādina, jo viņš žurnāla slejas saīsinātu versiju pārpublicējis arī CNN interneta vietnē.

Savā «Time» slejā Zakarija gandrīz vārds vārdā bija atkārtojis vairākus teikumus no «The New Yorker» raksta.

«1813.gadā likumi, kas aizliedza nēsāts paslēptus ieročus tika pieņemti Kentuki un Luiziānā. Drīzumā sekoja citi štati - Indiāna 1820.gadā, Tenesī un Virdžīnija 1838.gadā, Alabama 1839.gadā un Ohaio 1859.gadā. Līdzīgi likumi tika pieņemti Teksasā, Floridā un Oklahomā,» lasāms Zakarijas slejā.

Savukārt «The New Yorker» rakstā atrodami sekojoši teikumi: «Likumi, kas aizliedza nēsāts paslēptus ieročus 1813.gadā tika pieņemti Kentuki un Luiziānā, un drīzumā sekoja citi štati - Indiāna (1820.gadā), Tenesī un Virdžīnija (1838.gadā), Alabama (1839.gadā) un Ohaio (1859.gadā). Līdzīgi likumi tika pieņemti Teksasā, Floridā un Oklahomā.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu