Rīgas skolām plāno iegādāties mēbeles 426 000 latu vērtībā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Tuvāko trīs mēnešu laikā 63 Rīgas vispārizglītojošajām skolām plānots piegādāt mēbeles kopumā par 426 076 latiem, tomēr Rīgas domes iepirkums varētu aizkavēties, jo par tā rezultātiem Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) saņemta sūdzība.

Kā liecina IUB informācija, šonedēļ noslēdzies iepirkums par otrās kārtas mēbeļu iegādi un uzstādīšanu Rīgas vispārizglītojošo skolu mācību telpu aprīkošanai Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektā «Kvalitatīvai dabaszinātņu apguvei atbilstošas materiālās bāzes nodrošināšana 63 Rīgas vispārizglītojošajās skolās».

Konkursā pieteikumus iesnieguši trīs pretendenti, no kuriem līgums tiks slēgts ar lētākā piedāvājuma piegādātāju - Olaines novadā reģistrētu uzņēmumu SIA «Pinus GB». Līguma termiņš noteikts 85 dienas.

Izglītības, kultūras un sporta departamenta speciālists iepirkumu jautājumos Andrejs Beļajevs aģentūrai LETA pastāstīja, ka iepirkuma priekšmetā iekļauti skolēnu, skolotāju, demonstrāciju galdi dažādās modifikācijās, piemēram, ar iebūvētām rozetēm, izlietnēm, atvilktnēm un tamlīdzīgi, kā arī mēbeles materiālu, uzskaites līdzekļu glabāšanai, krēsli, speciālas mēbeles laboratoriju telpām un citas.

Beļajevs skaidroja, ka pērn ERAF projekta «Kvalitatīvai dabaszinātņu apguvei atbilstošas materiālās bāzes nodrošināšana 63 Rīgas vispārizglītojošajās skolās» gaitā ar mēbelēm tika nodrošināta lielākā daļa no projektā iesaistītajām iestādēm, kurās bija pabeigti konkrēto kabinetu remontdarbi. Šogad ar mēbelēm nodrošināmas pārējās izglītības iestādes vai atsevišķi to kabineti, kuri netika iekļauti 2011.gada iepirkuma dokumentācijā.

Tāpat kā iepirkuma pirmajā kārtā pērn, arī šoreiz par konkursa rezultātiem Iepirkumu konkursa rezultātiem ir saņemta sūdzība.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta izsludinātajā iepirkuma konkursā 2011.gadā par mēbeļu iegādi un uzstādīšanu 49 skolu mācību telpās 1,27 miljonu latu vērtībā uzvarēja Lietuvā, Viļņā, reģistrēts mēbeļu ražošanas uzņēmums UAB «Ergolain projektai». Toreiz iepirkumu apstrīdēja latviešu ražotāji, kuri norādīja, ka iepirkuma nolikumā paredzēts pārāk īss izpildes termiņš, kas nebūtu pa spēkam pat visiem Latvijas ražotājiem kopā. Piegādes termiņš tika pagarināts, tomēr iepirkumā tik un tā uzvarēja «Ergolain projektai».

Lietuviešu uzņēmums piedalījies arī iepirkuma otrajā kārtā, taču par uzvarētāju atzīts SIA «Pinus GB». «Ergolain projektai» ceturtdien iesniedzis IUB sūdzību, apstrīdot iepirkuma rezultātus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu