Zināms, cik lielu naudas summu saņems medaļists Štrombergs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas sportistam Mārim Štrombergam, kurš XXX vasaras olimpiskajās spēlēs Londonā ir izcīnījis zelta medaļu BMX riteņbraukšanā, pienāksies līdz 100 000 latu naudas balva, aģentūrai LETA apstiprināja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta un jaunatnes departamenta direktora vietniece sporta jomā Agra Brūne.

Jau vēstīts, ka par panākumiem Londonas olimpiskajās spēlēs pludmales volejbolistiem Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam par izcīnīto bronzas medaļu pludmales volejbolā katram var piešķirt līdz 27 000 latu, savukārt tāllēcējai Inetai Radevičai par iegūto ceturto vietu - līdz 21 600 latiem, aģentūru LETA informēja IZM Politikas iniciatīvu un attīstības departaments.

Šādu apbalvojuma apmēru paredz Ministru kabineta noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru. Noteikumi nosaka, ka olimpisko spēļu sportistiem individuālajos sporta veidos un disciplīnās par izcīnīto pirmo vietu piešķir naudas balvu līdz 100 000 latu.

Brūne skaidroja, ka līdz 15.oktobrim sporta federācijām būs jāiesniedz pieteikumi par naudas balvu saņemšanu. Jautājumu par naudas balvas piešķiršanu vērtēs Nacionālā sporta padome (NSP) Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) vadībā.

Saskaņā ar MK noteikumiem izglītības un zinātnes ministram NSP priekšlikums par naudas balvu piešķiršanu būs jāiesniedz izskatīšanai valdībā.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka valdība gatavojas sportistiem piešķirt maksimālo balvas apjomu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu