Irānā divas spēcīgas zemestrīces; simtiem cietušo un bojāgājušo

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ar nelielu laika atstarpi Irānas ziemeļrietumus sestdien piemeklēja divas spēcīgas zemestrīces, kurās cietuši aptuveni 400 cilvēku, bet gājuši bojā vismaz 87 cilvēki.

Zemestrīcēs sarautas sakaru līnijas, un to skartajās apdzīvotajās vietās izcēlusies panika.

Attiecīgi 6,2 un 6,0 magnitūdas stiprās zemestrīces notikušas netālu no Tebrīzas pilsētas, kuras iedzīvotāju skaits sasniedz pusotru miljonu, vēsta Teherānas universitātes Seismoloģijas centrs.

Pirmais pazemes grūdiens tika reģistrēts plkst.16.53 (plkst.15.23 pēc Latvijas laika). Tā epicentrs atradās 60 kilometrus no Tebrīzas Aharas apkārtnē.

Tikai 11 minūtes vēlāk sekoja gandrīz tikpat stiprs pēcgrūdiens.

Abu zemestrīču epicentri atradās gandrīz vienā uz tai pašā vietā desmit kilometru dziļumā.

Tikmēr ASV Ģeoloģijas pārvalde, kas novēro pazemes grūdienus visā pasaulē, vērtē, ka abu zemestrīču stiprums bijis attiecīgi 6,4 un 6,3 magnitūdas.

Abām spēcīgajām zemestrīcēm sekoja vēl deviņu mazāk stipru pēcgrūdienu sērija.

Irānas glābšanas dienests ziņo, ka daudzus ciematus pagaidām nav izdevies sasniegt un ka sazināties ar tiem iespējams vienīgi ar radiosakaru palīdzību.

Tikmēr Irānas Sarkanais pusmēness vēsta, ka nopostītas vairākas Tebrīzas apkārtnē esošās pilsētiņas – Ahara, Varsagāna, Mehrabāna un Herīsa, kā arī astoņi ciemati.

Savukārt Tebrīzas ugunsdzēsības dienesta pārstāvis aģentūrai INSA pavēstījis, ka pilsētas lielākā daļa palikusi bez elektroenerģijas.

Tomēr reģiona ārkārtas situāciju dienesta pārstāvis ziņo, ka pilsētā cietušo neesot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu