Meksikas futbolisti pirmo reizi triumfē olimpisko spēļu turnīrā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Londonas olimpisko spēļu vīriešu futbola turnīrā sestdienas vakarā pirmo reizi vēsturē triumfēja Meksikas valstsvienība.

Finālmačā Meksika ar rezultātu 2:1 (1:0) pieveica par galveno favorīti uzskatīto Brazīlijas valstsvienību.

Meksikas izlase rezultātu atklāja jau spēles 30. sekundē, kad vārtus guva Orive Peralta, bet otrā puslaika vidū Peralta bija precīzs otro reizi un dubultoja meksikāņu pārsvaru.

Jau mača kompensācijas laika pirmajā minūtē Brazīlijai vienus vārtus atguva Halks, taču atspēlēties brazīliešiem neizdevās. Tiesa, mirkli pirms spēles finālsvilpes Brazīlijas izlases pussargs Oskars no pašas vārtu priekšas ar galvu sita tikai nedaudz pāri vārtu pārliktnim.

Meksikas izlase olimpisko spēļu zelta medaļas izcīnīja pirmo reizi savā pastāvēšanas vēsturē. Pirms četriem gadiem notikušajai Pekinas Olimpiādei meksikāņi nespēja kvalificēties.

Tikmēr Brazīlijas valstsvienība Pekinā tika pie bronzas, bet pavisam tās kontā tagad ir piecas olimpiskās medaļas - trīs sudraba un divas bronzas godalgas.

Jāpiebilst, ka spēlē par trešo vietu Dienvidkorejas izlase ar 2:0 (1:0) pieveica Japānas valstsvienību.

Jau vēstīts, ka olimpiskajās spēlēs vīriešu futbola turnīrā startēja U-23 izlases. Sastāvā papildus varēja iekļaut ne vairāk kā trīs spēlētājus, kuri ir vecāki par 23 gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu