Čerkovskis: Laikam man nav lemts Olimpiādēs sasniegt labu rezultātu jāšanā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas modernās pieccīņas sportistu Denisu Čerkovski Londonas olimpiskajās spēlēs atkal iegāza jāšanas disciplīna, sportistam secinot, ka laikam viņam tajā Olimpiādēs nav lemts sasniegt labu rezultātu.

Čerkovskis pirms jāšanas bija devītajā pozīcijā, bet trešajā disciplīnā viņš nogāza vairākus šķēršļus, savukārt pār vienu zirgs atteicās lēkt vispār, kas viņu summā atmeta uz 20. pozīciju. Noslēgumā Čerkovskis spēja pakāpties par vienu pozīciju, izcīnot 19. vietu.

«Paukošanā mocījos ar krampjiem un, ņemot vērā to, nocīnījos labi. Tā ir mana problēma, biju rēķinājies un tas nebija izšķirošais,» pēc sacensībām teica pieccīņnieks. «Šajā disciplīnā sākotnēji biju sev uzstādījis mērķi sasniegt 1000 punktus, kas būtu mans absolūtais rekords Olimpiādēs, bet arī 952 punkti ir labākais rezultāts karjerā.»

«Nedaudz vīlies esmu par peldēšanu, tomēr kopumā nav ko nokārt degunu - vien par 1,6 sekundēm atpaliku no personiskā rekorda Olimpiādēs. Par rezultātu divas minūtes un astoņas sekundes būtu bijis ļoti gandarīts,» secināja sportists, kurš peldēšanu veica divās minūtēs un 10,78 sekundēs, pēc divām disciplīnām ieņemot devīto vietu.

«Ar manu zirgu pirmais jātnieks izjāja ar četriem gāztiem mērķiem. Iesildīšanās laikā zirgs vairākas reizes mēģināja mani nomest, ārdījās. Viņš bija 18 gadus vecs, bet iekšēji stiprs, kaut kas viņam nepatika,» teica Čerkovskis. «Jāšanas pirmā puse ar diviem gāztiem mērķiem bija apmierinoša. Turpinājumā pēc trīskāršās sistēmas viņš ieskrējās, bet pēc tam strauji apstājās. Mana kļūda bija, ka nesajutu laicīgi, ka viņš to plāno darīt. Pārlēkt 1,20 metrus augstam šķērslim tādam zirgam nav grūti, bet arī pirmais jātnieks ar grūtībām pārlēca.»

«Savukārt skriešanā uztaisīju maksimumu, ko vajadzēja. Pieci garām aizšauti mērķi, ņemot vērā apstākļus, nav sliktākais variants,» teica Čerkovskis, kurš skrējis vairs bez īpašas motivācijas.

Tikmēr treneris Mihails Jefemenko piebilda, ka visi stiprākie skrējēji bija blakus Latvijas sportistam: «Ja viņš būtu sekmīgi veicis jāšanu, atrastos ap desmito vietu. Deniss ir labs skrējējs, un tad viņam būtu labākas izredzes pakāpties, jo augšgalā nav tik ātri skrējēji.»

«Kas bija atkarīgs no manis, izdarīju visu par aptuveni 90%,» pēc starta savās ceturtajās olimpiskajās spēlēs secināja Čerkovskis, izsakot cerību, ka pēc četriem gadiem viņu varēs satikt arī Riodežaneiro. «Man joprojām patīk darīt to, ko daru - ja veselība ļaus un finansiālajā ziņā varēšu nodrošināt pilnvērtīgu treniņprocesu, kāpēc gan nē?»

Jau vēstīts, ka Čerkovskis Londonas olimpiskajām spēlēm kvalificējās pēc Starptautiskās Modernās pieccīņas federācijas (UIPM) ranga, kas tika publiskots jūnija sākumā.

Pēc ranga Olimpiādei kvalificējas septiņi labākie sportisti, kas vēl nebija tās dalībnieku vidū. Ņemot vērā, ka katru valsti sacensībās var pārstāvēt līdz diviem sportistiem, Čerkovskis izcīnīja pēdējo, septīto, brīvo vietu dalībai Londonas Olimpiādē.

Vēl no Latvijas modernās pieccīņas sportistiem Londonas olimpiskajās spēlēs startēs arī Jeļena Rubļevska, kura uz starta dosies Olimpiādes pēdējā dienā - svētdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu