Rubļevska: Ceru, ka LOV manu veikumu novērtēs adekvāti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas pieccīņniece Jeļena Rubļevska pēc izcīnītās astotās vietas Londonas olimpiskajās spēlēs izteikusi cerību, ka Latvijas Olimpiskā vienība (LOV) viņas veikumu 36 gadu vecumā novērtēs adekvāti, jo tieši no LOV lēmumiem būs atkarīga viņas nākotne sportā.

Kā ziņots, Rubļevska pēc paukošanas disciplīnas bija sacensību līdere, bet jau no otrās disciplīnas viņa ieņēma astoto pozīciju, kuru nosargāja arī sacensību kopvērtējumā.

«Kļūdas pieļāvu katrā veidā. Protams, ka gribēju ieņemt augstāku vietu. Biju tam tuvu, taču kļūdas katrā veidā deva to, ka biju astotā,» pēc sacensībām izteicās pieredzējusī Atēnu Olimpiādes vicečempione. «Paukošanā uzvarēju visas stiprākās sportistes, bet zaudēju vairākām vājākām. Jāšanā kļūdas bija gan zirgam, gan man. Mēs nepalīdzējām viens otram. Bet peldēšanā sasniedzu savu labāko rezultātu šajā sezonā. Pēc pagājušā gada operācijas tikai tagad pilnībā atgūstu koordināciju kājā.»

Tradicionāli izšķirošajā jāšanas disciplīnā Rubļevska uzrādīja 16. rezultātu, nogāžot pēdējos divus distances šķēršļus un līderu vidū saņemot vislielāko soda punktu skaitu par neiekļaušanos laikā. «Zirgs man vispār negāja, tāpēc nācās viņu stumt. Vismaz lēca.»

«Kombināciju parasti veicu labāk,» piebilda sportiste, kura līdz sarunai ar žurnālistiem nemaz nezināja, ka otrajā šaušanā pieļāva sešas kļūdas. Pēc tā uzzināšanas viņa bija pārsteigta, sakot, ka tā iepriekš nav bijis. «Nezinu, kāda tieši tam bija vaina. Pēc otrās šaušanas sāku kāpināt tempu, kā bijām ar treneri runājuši.»

Ceļgala operācija sportistei tika veikta pagājušajā gadā mēnesi pirms Eiropas čempionāta. Pēc tam svarīgākajās sacensībās viņa tomēr startēja, izpildot olimpisko spēļu normatīvu, kas pēc tam sadusmojis ārstu. «Nedaudz ar operāciju pasteidzāmies, jo to varēja veikt arī pēc svarīgākajām sacensībām. Varbūt tagad rezultāts būtu augstāks.»

Šī ir pirmā reize, kad pēc olimpiskajām spēlēm viņa sezonu vairs neturpinās, bet par nākotni pagaidām skaidrības vēl nav. Ļoti daudz ko noteiks, vai sportiste tiks iekļauta LOV sastāvā. «Iepriekš man ir bijis konkrēti pateikts, ka esmu pārāk veca, tomēr sportista vecums tagad aug daudzos sporta veidos. Šādi noteikumi ir jāpārskata.»

«Gaidīšu aprīli, jo tad varbūt olimpisko spēļu programmā tiks iekļauta jauktā stafete. Cerams, ka pēc neveiksmīgā snieguma šajā Olimpiādē Deniss Čerkovskis paliks sportā,» piebilda sportiste. «Arī Brazīlijai ir spēcīga komanda, tāpēc gandrīz droši prognozēju, ka 2016. gada Riodežaneiro programmā jauktā stafete tiks iekļauta.»

Kā stāstīja Rubļevska, tiek uzskatīts, ka viņa kopā ar Čerkovski veidotu ļoti spēcīgu stafetes komandu, tomēr līdz šim viņi kopīgi lielajās sacensībās nav startējuši, jo tad sacensību norises vietā būtu jāpaliek par divām dienām ilgāk, bet federācija to nevar atļauties.

Rubļevska arī atzina, ka labprāt vēlētos ģimenes papildinājumu, tomēr, ja LOV viņas sniegumu novērtēs adekvāti, tad viņa ir gatava ar to pagaidīt. Pretēji LOV funkcionāriem, viņa tāpat slavēja LOV ārstus, kas viņasprāt esot labākie starp visām valstīm.

Sportistes treneris Mihails Jefremenko tikmēr atzina, ka bez kļūdām otrajā šaušanā viņa pretendētu uz vietu labāko sešinieka, bet vēl augstāk ar tādu peldēšanu ir gūti tikt. Savukārt jāšanā abas nogāztās barjeras bijušas kļūdu ķēdes rezultāts.

Rubļevska olimpiskajām spēlēm kvalificējās, izcīnot sesto vietu pagājušā gada Eiropas čempionātā.

Atēnu olimpisko spēļu vicečempione startēja savā ceturtajā Olimpiādē. 2000. gadā Sidnejā viņā izcīnīja astoto vietu, bet pirms četriem gadiem Pekinā - 23. vietu.

Jau ziņots, vīriešu sacensībās sestdien Čerkovskis izcīnīja 19. vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu